Gizli bahçe
LIFESTYLE

Gizli bahçe

Eski bir depodan dönüştürülen, Alaçatı’nın merkezinde duvarlarla çevrili gizli bir bahçeyi andıran The Stay Warehouse, bölgenin en stil sahibi oteli.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Ağustos 2019

Çimen Uzsoy G.

Binlerce yıllık zeytinağaçlarının süslediği bir bahçede, eski bir depodan dönüştürülmüş yapıda Alaçatı'nın en özgün oteli yer alıyor: The Stay Warehouse. Alaçatı'nın merkezindesiniz ama aynı zamanda sanki bambaşka bir yerdeymiş gibi hissediyorsunuz. Çağdaş sanat eserleriyle donatılmış bu 24 odalı yetişkin oteline tamamen çevreci bir anlayış hakim. Örneğin yeniden inşa edilirken kullanılan tüm ahşap malzeme, Karadeniz'de kullanılamaz halde olan kulübelerden alınmış, dolayısıyla yeni ağaç kesilmemiş. Kişisel bakım malzemeleri de The Humble Brush, Cowshed gibi çevre dostu markalardan seçilmiş.

Odalar oldukça konforlu, öyle ki Tükiye'nin en güzel tatil bölgelerinden birinde olduğunuzu unutup tüm günü odanızda geçirmek isteyebilirsiniz. 200x200 yataklar, pikap, plaklar ve bluetooth ses sistemi, sağlıklı atıştırmalıklar bulabileceğiniz bir mini-bar, kahve makinesi ve daha pek çok detay sizi evinizde hissettiriyor. Alaçatı'nın en havalı restoranlarına yürüme mesafesinde olsanız da otel restoranının sunduğu lezzetli seçeneklerin oldukça tatmin edici olduğunu belirtelim.

Bahçedeki yüzme havuzu ve etrafındaki alan hem serinlemek hem de güneşlenmek ve dünyanın en huzurlu şekerlemesini yapmak için yeterli ama plaja gitmek isterseniz de Plage Isolée Beach Club'da otele ait özel iskelede yeriniz hazır. Buraya otelin eski bir Amerikan okul servisinden dönüştürülmüş otobüsüyle veya elektrikli bisikletlerle kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca dilerseniz, otel istediğiniz noktalara Volvo araçlarıyla transferinizi gerçekleştiriyor. Havaalanına giderken araçta ön koltuğu tercih etmeniz durumunda masaj fonksiyonunu etkinleştirmenizi şiddetle tavsiye ederiz.