Yaza dair yeni hikayeler
LIFESTYLE

Yaza dair yeni hikayeler

Özel bir tatil ve gastronomik lezzetler için yeni deneyimlere hazır olun.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Ağustos 2019

LEZZETE DOYMAK
Alaçatı'nın en popüler noktasında, Viento Otel içinde konumlanan Sota Alaçatı, zengin deniz mahsulü menüsüyle hiçbir yerde bulamayacağınız gastronomik bir yolculuk sunuyor. Doğayla iç içe ortamı ve huzur veren rüya gibi bahçesi ile eşsiz lezzetleri aynı çatı altında buluşturan adres, Alaçatı'nın tek canlı kabuklu deniz ürünleri restoranı. Öğle ve akşam olmak üzere iki farklı menü hazırlayan mekan, büyüleyici ambiyansı ve modern sunumlarıyla yazın vazgeçilmezi olmaya aday. Misafirlerine lezzet dolu bir deneyimin kapılarını açan Sota Alaçatı'nın zengin ve iddialı menüsünde en çok tercih edilen imza lezzetler arasında afrodizyak tepsileri, vongole, yengeç, canlı ıstakoz ve istiridye var. Menünün göze çarpan diğer seçenekleri ise Çeşme ve Karaburun Yarımadası'nın güzel karidesleri, Langusta ve Karavida.

Deniz mahsuller i konusunda misafirlerine birçok ilki sunan Sota Alaçatı, barındırdığı ıstakoz, istiridye ve vongole havuzlarında size en iyisini seçme ve tadı damağınızda kalacak lezzetlerle buluşma fırsatı sunuyor. Kullanılan her malzemenin yöresel yöntemlerle üretilmiş ve coğrafi etiketli olmasına büyük özen gösteriliyor. Ege'nin doğasından esinlenilerek oluşturulan özel menüde kullanılan malzemeler arasında geleneksel tekniklerle üretim yapan butik üreticilerin peynirleri ve şarküteri ürünleri, mera otuyla beslenen ineklerin sütünden elde edilen tereyağları ve Ayvalık yöresinin saf sızma zeytinyağları bulunuyor.

YÜKSEK DOZDA KEYİF
Cape Bodrum Beach Resort, doğasıyla ön plana çıkan Gündoğan Koyu'nda, anlatılacak yepyeni hikayelere ev sahipliği yapmak üzere yenilendi. Bodrum'un güzellikleriyle lüksü ve konforu buluşturan resort'ta, otel girişlerinizde Lobby Lounge'da özenle karşılanıyorsunuz. Yalın tasarımıyla birbirinden konforlu dokuz farklı oda seçeneği bulunan otelin, tamamı deniz manzaralı toplam 110 odası mevcut. Cape Bodrum Beach Resort'un kendine ait plajı, misafirlerine özel bir deniz keyfi yaşatırken; Escape Beach & Lounge, yenilenen kadrosu ve servisleriyle sessizlik arayışında olanları bekliyor. A La Carte Restaurant ve güneşlenme alanlarında gün boyu chillout, lounge ve etnik müzikler eşliğinde sosyalleşebilmek de bir başka seçenek. Escape'de bulunan üç adet Private Pavillion ve Spa Pavillion ile de ayrıcalıklı hizmetin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bodrum Havaalanı'ndan yalnızca 30 dakika uzaklıkta yer alan otel, Ege ve Akdeniz mutfağından esintiler taşıyan restoranıyla da gün boyu yerel, yöresel ve organik lezzetler sunuyor. İyi yaşam deneyimini yaşamanız için özel olarak tasarlanan BluWell Spa, eşsiz bir dinlenme ve tazelenme imkanı sağlıyor. BluWell Spa & Sports, otelde konakladığınız süre boyunca yenilenmenizi hedefleyen kişisel spa danışmanı ile sizi adeta huzurlu bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor. Bitkisel banyo ritüelleri, vücut bakımları, temizleyiciler ve detoks programlarının yanı sıra zihni, ruhu ve bedeni arındırıcı yoga, fitness gibi aktiviteleriyle bu alan, Cape Bodrum Beach Resort'ta mutlaka keşfedilmesi gereken pek çok noktadan biri.