Mutlu olmak için 5 önemli püf nokta
LIFESTYLE

Mutlu olmak için 5 önemli püf nokta

Hayatta mutlu eden gelişmelerle karşılaşmanın yanı sıra sizi üzen olaylar da yaşamanız olağandır. Ne olursa olsun hayattan umudunuzu kesmemek ve hayata mutlu bir şekilde sarılmak gerekir. Yaşadığınız an içinde mutlu olmanızı sağlayacak önerilerimizi incel

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Ağustos 2019

Kendinizi mutlu ya da mutsuz hissetmeniz aslında elinizde olan bir durumdur. Hayata ve olaylara bakış açınızı değiştirerek mutlu olmanız mümkün. Peki mutlu bir hayat sürmek için neler yapabilirsiniz. İşte mutluluğun formülü…

ANI YAŞAYIN

Öncelikle içinde bulunduğunu anı düşünmeli ve şükretmelisiniz. Şu an nefes alıyor ve yaşıyorsunuz, geçmiş ya da geleceği bir kenara bırakmalısınız. Sürekli geçmişte yaşadığınız olayları düşünerek mutlu olamazsınız. Aynı şekilde geçmişte kalan kişileri de acaba ne yapıyor diye düşünmemelisiniz. Ya hayatınıza almalı ya da uzak tutmalısınız. Aynı şekilde çok fazla gelecek kaygısı taşımak da mutsuzluk getirir. Sürekli kötü bir şey olacakmış hissi diken üzerinde olmanıza ve yaşadığınıza ana odaklanamamanıza neden olur.



HAYALLERİNİZİ ERTELEMEYİN

Her şeyin anda olduğunu söyledik. Peki o zaman neden hayallerinizi erteliyorsunuz? Yarın yaparım dedikleriniz bir bakmışsınız ki yıllar sonra hiç başlamamış bile… Hayata dair ne yapmak istiyorsanız şimdi yapın. Bu çok küçük ya da çok büyük adımlar da olabilir. Bazen dünya için küçük ama sizin için büyük bir adım olabilir, hatta hayatınızı değiştirebilir. Hayallerinizin şimdi peşinden gitmek mutluluk getirecektir.



OLUMSUZLUKLARI BIRAKIN

Baktınız ki bir olay size iyi gelmiyor o zaman bunu bırakın. En basitinden çok duygusalsanız duygusal yükü fazla olan filmleri izlemekten vazgeçin. Eğlence odaklı seçimler psikolojiniz üzerinde olumlu etkiler yaratacaktır. Aynı şey etrafınızdaki kişiler için de geçerlidir. Çevrenizdeki negatif düşünceli insanları hayatınızdan çıkarın ya da hayır demeyi bilin. Yaptığınız bazı davranışlar size iyi gelmiyorsa bunları yapmayı bırakın.



MOTİVASYONUNUZU YÜKSEK TUTUN

Ne olursa olsun motivasyonunuzu yüksek tutacak olayları zihninize kazıyın. Zorlandığınız ya da kötü anlarda bunları bilinç altında çıkarıp önünüze getirin. Motivasyon kaynağınız aileniz, sevdikleriniz, evcil hayvanınız, müzikler, filmler, kitaplar, hatta oyuncaklar bile olabilir. Sizi motive eden ne varsa acil durumlarda bir düğmeye basmışçasına hatırlayın, kendinizi sürekli telkin edin ve mutlu olmanın tadını çıkarın.



KENDİNİZE GÜVENİN

Her şeyin başı kendinize ve yapabileceklerinize güvenmenizden geçiyor. Elinizdekilerin ve yeteneklerinizin farkına varmanız önem taşıyor. Korktuğunuz şeylerden kaçmak yerine onun üzerine gitmeyi tercih etmelisiniz. Korkarak başladığınız bir işi başarıyla tamamlamak sizi mutlu edecektir. Sonraki hedeflerinizde de bu anıyı hatırlayacak ve tekrar başaracağınıza inanacaksınız. Kendinize güveniniz de artacaktır.