Yüzyılın Şehri: Osaka
LIFESTYLE

Yüzyılın Şehri: Osaka

18. yüzyıldan beri ilişkide olduğumuz Japonya ile günümüze uzanan dostluğumuz, Osaka’ya direkt uçuşların başlama nedeni. Honşu Adası’ndaki şehri görmek için başka sebepler de var...

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ekim 2019

İlker Topdemir

Türk Havayolları haftanın her günü Tokyo uçuşları dışında, Osaka ve diğer şehirlere de uçuşlara başlıyor. Osaka'yı deneyimlemek için en az 7-8 gün gerekiyor, isterseniz devamına Tokyo seyahati de ekleyebilirsiniz. Tarihi, doğası, binaları ve restoranları ile Osaka uzun süre aklınızdan çıkmayacak bir şehir. Türk vatandaşları 90 gün vizesiz seyahat edebiliyorlar. Uçak biletlerini önceden Lufthansa ya da Singapore Airlines ile uygun fiyata alabilirsiniz.


Conrad Osaka'nın 40. katındaki lobi alanı

NEREDE KALMALI
Osaka'nın en iyi oteli Conrad Osaka, Nakanoshima bölgesinin en yüksek binasında. Resepsiyon için 40 kat çıkmanız gerekiyor. Otel lobisinden bütün şehri kuşbakışı seyredebilirsiniz. 4 restoranı, spa'sı, muhteşem odaları ve Japon misafirperverliği ile süper bir otel. Minimum 50 metrekare olan odaları; yere kadar uzanan camları, ful otomatik aydınlatma sistemleri ve rahat yatakları ile benden 5 üstünden yıldızlı 5 aldı. Odalar 31-39. katlar arasında, restoranlar ise 40. katta bulunuyor.


C:Grill'i muhteşem manzarası

Kura Teppanyaki ve Atmos Dining kahvaltı ve akşam yemeği servis ediyor, benim favori restoranım ise C:Grill. 38. kattaki 20 metrelik havuz ve Conrad Spa, gün boyu yorgunluk ve jetlag'dan arınmak için kendinizi şımartacağınız yer. Bir seremoni şeklindeki masaj terapileri ve muazzam manzaralı terapi odaları ile doğru otelde konakladığınızı anlıyorsunuz.

NEREDE YEMELİ
Restoranları, cafe'leri, sokak satıcıları ile bir yemek cenneti olan Osaka'ya gelenlerin önceliği gurme deneyim yaşamak.

Izakaya Toyo bir sokak arası restoranı. Sahibi Toyo San'ın hüzünlü bir hikayesi var ama şehrin en iyi yemeklerini burada yiyebilirsiniz. Sadece peşin ödeme yapılıyor ve günlük menüsü değişebiliyor. Çalışanların bazıları İngilizce bildiği için size yardımcı olabilir ama menüsü Japonca olup, hayatınızda yiyebileceğiniz en lezzetli sashimi ve deniz ürünlerini burada bulabilirsiniz.

Sushiendo bir alışveriş merkezinin 4. katında, gizli bir köşede konumlanıyor. Öyle ki, dört kere sorarak buldum! Sadece lokallerin gittiği, inanılmaz sashimi ve sushi yapan bir restoran. Öğle yemeği için ideal.


Teppanyaki restoranı Wajo'da deniz böceği tabağı

Conrad Hotel'in 40. katındaki C:Grill, menünün deniz ürünleri, kabuklular ve yerel malzemelerle hazırlandığı, inanılmaz manzarası olan romantik ve şık bir restoran. Kesinlikle ana yemekte Kobe etini deneyin. Tatlıları ise sanat eseri gibi geliyor.

St Regis otelinin 12. katındaki Wajo, Teppanyaki için en doğru adres. Şef Taizo Tsuji'nin bizim için hazırladığı test menüsünü heyecanla beklemeye başladık. Izgara üstünde sanat yapan şef; her türlü deniz ürünü, sebzeler, mantar ve biftek çeşitleri ile harmanlayarak ortaya çok güzel bir menü çıkardı. Gece boyunca kendisini izleyerek bol bol sohbet ettik. Wajo çok büyük bir yer olmadığından, önceden rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin.


The St. Regis Osaka'nın 12 katındaki meşhur barı

Wad Omotenashi Cafe, Osaka'nın Minami bölgesinde geleneksel çay ve tatlı için mutlaka gitmeniz gereken bir yer. Birbirinden özel çayları ve yanlarında gelen soğuk ve sıcak tatlıları deneyimleyin. Her müşteriye tek tek özen gösteren çalışanları ve ortamı büyüleyeci.

Son olarak, Osaka'ya özgü lokal bir yemek var; Okonomiyaki. Bir grill üzerinde, özel bir sos karışımı içinde karides ya da başka seçenekler karıştırarak pişirilen, çok popüler ve doyurucu olan Okomiyaki benim de favori yemeğim oldu. Bunu en iyi yapan restoran ise Okaru. Namba bölgesinde yıllardır hizmet veren mekan tam bir okonomiyaki uzmanı.

GÖRMEDEN DÖNMEYİN
Tatiliniz boyunca turistler için düzenlenen metro kartlarını kullanabilirsiniz. Kaç gün kalacaksanız, o kadar ucuza gelen, pasaport göstererek aldığınız metro kartı ile şehirdeki her noktaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.


Kuromon Market içinde kızarmış ahtapotlar

Kuromon Market şehrin en popüler yeri. Birbirinden farklı yüzlerce minik dükkanda tatlısından tuzlusuna her türlü farklı tadı bulabileceğiniz, tıklım tıklım dolu bir market. Her şey taze, önünüzde hazırlıyorlar ve sadece nakit ödeme yapılıyor. Haftanın her günü dolu olduğu için ne kadar erken saatte giderseniz o kadar iyi.

Dotonbori, şehrin en rengarenk, en cıvıl cıvıl bölgesi. Yeme içme seçenekleri, karaoke barları, eğlenceli kanalları ile lokallerin ve turistlerin en çok uğradığı bölgelerden biri. Ayrıca her restoranın dışında dev maketler bulunuyor. Böylece restoranın türünü ve sunduklarını menüye bakmadan anlayabiliyorsunuz.


Dotonbori bölgesinde yengeç restoranı

Shinsaibashi hem lokal hem global markaların olduğu, sabah 09.00 itibariyle açılan, 600 metre uzunluğunda bir alışveriş caddesi ve 1723 yılından beri varlığını koruyor. Hatta bugün çok daha büyük bir alanı kaplıyor; aklınıza gelen, ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz. Ayrıca üstü kapalı olduğu için yağmurlu günlerde de rahatça gezebilirsiniz.


Osaka Castle'ın görkemli bahçesi

Osaka Castle Japonya'nın en ünlü tarihi kalelerinden biri. 16. yüzyıldan beri ayakta olan kale birkaç kez savaşlarda yıkılsa da aslını koruyor. Kiraz çiçekleri ile süslü kalede toplam 8 kat var, her katta Japonya tarihi ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.

Universal Studio Japan, Amerika'dan sonraki en büyük Universal stüdyoları. Vaktiniz kalırsa bir gününüzü buraya ayırın. Uluslararası film ve dizi oyuncularının yanı sıra Japon sanatçıları da görmeniz mümkün.

Namba Parks ve Namba Marui, 350 dükkanın ve yeme içme mekanlarının olduğu, şehrin en büyük ve eğlenceli alışveriş merkezlerinden. Aslında şehirde o kadar çok alışveriş merkezi ve bina içlerinde gizli dükkan var ki, nereye bakacağınızı şaşırıyorsunuz.