Rezzan Benardete'nin yeni heyecanı: Trezz
LIFESTYLE

Rezzan Benardete'nin yeni heyecanı: Trezz

Kurucu ortağı olduğu Trezz markasıyla dekorasyona yeni bir soluk katan Rezzan Benardete’yi Bebek’teki showroom’unda ziyaret ettik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Ekim 2019

Çimen Uzsoy G.
Fotoğraflar Serkan Eldeleklioğlu

Birkaç ay evvel iç mimar Tayfun Mumcuoğlu ile ortak projeniz Trezz'i hayata geçirdiniz. Marka nasıl doğdu?
2018 yılında Tayfun ile bir proje üzerinde çalışıyorduk. Piyasada bizi mutlu edecek kalite ve tecrübenin birleştiği, ulaşılabilir fiyat skalasında tasarım mobilya olmadığı için kendi özel üretimlerimize yönelmiştik. Bunu çok sık yapmak durumunda kaldığımızı fark edince, bu ihtiyacımızın aslında bulunduğumuz piyasa için de önemli bir ihtiyaç olduğuna karar verdik. Üretimlerimizi gören ve kullanan müşterilerimizden gelen olumlu geri dönüşler de bize cesaret verdi ve böylece Trezz markası doğdu.

Markanızın çatısı altında hangi ürün grupları yer alıyor?
Trezz'in ürün yelpazesi oldukça geniş, küçük veya büyük birçok farklı ürün grubumuz var. Kadife puflar, bronz detaylarla zenginleştirilmiş mobilyalar, patine yüzeyli sehpalar, lake gövdeli abajurlar… Amacımız, dekorasyonda farklılık arayanlara zamansız ve özgün tasarımlarla yeni seçenekler sunmak. Ofis, restoran, otel ya da ev gibi farklı birçok alanda kullanılabilen mobilyalarımız özel ölçü ve ihtiyaçlara göre modifiye olabiliyor. Estetik değerinden kaybetmeden bu kadar uyumlanabilir olmaları kullanıcıları memnun ediyor.

Trezz nasıl bir karaktere sahip? Hangi tasarım anlayışlarını benimsiyor?
Güçlü, iddialı ve şık. Bir döneme ait olmayışı onu zamansız kılıyor. En önemli özelliği ise tek bir anlayışla sınırlanmayan, birçok doku ve temadan beslenen tasarımları buluşturması. Özgün ve yalınlığın yanı sıra eklektik ve şık mobilyaları ile kullanıldığı ortamlarda kendini gösteren bir dünya yaratıyor.

Sur Mesure üretim de yapıyorsunuz. Hatta bununla birlikte danışmanlık servisi de veriyorsunuz. Detaylarını öğrenebilir miyiz?
Evin mobilyalara değil, mobilyaların eve ve kullanıcıya uyum sağlaması gerçeğinden yola çıktık ve kişinin ihtiyaç ve zevkine göre özel yapım mobilyalar üretmeye başladık. Bu, yeri geldiğinde tek bir sehpa olurken, kimi zaman bütün bir salon ya da yatak odası parçaları olabiliyor. Satın alım yapan müşterilerimizin bu ürünleri yerleştirirken dekorasyon konusunda bazı ipuçları ve fikirlere ihtiyaçları oluyor. Müşterilerimizin bu isteklerine de cevap veriyor ve ücretiz danışmanlık servisi sağlıyoruz.

Ağırlıklı olarak hangi malzemelerle çalışmayı tercih ediyorsunuz?
Farklı malzemeleri bir arada kullanmaktan hoşlanıyorum. Mekanın amacına uygun olarak değişik dokular kullanıyoruz. Bronz, lake, ahşap veya kadife gibi birçok malzemeyi bir araya getiriyoruz çünkü iddialı ama şık biri Trezz. Kaliteli ve güçlü duran mobilyalar aynı zamanda özgün oluyor böylece.

Son dönemde özellikle İstanbul benzeri metropollerde hangi mobilya ve dekorasyon trendleri öne çıkıyor? Bu trendleri uygulamak için birkaç ipucu verir misiniz?
Trendleri takip etmek yerine kendi zevkimiz ile yeniliklerin uyumuna dikkat ediyoruz. Bizim mobilya anlayışımızda sınır ve trend yok. İstanbul'da geçmişe sadık kalarak, dış kabuğu bozmadan fonksiyonel ve rahat, yaşanılabilir mekanlar yaratmak ön planda son dönemde. Bu aralar benim dikkatimi çeken ve hoşuma gidenlerden bahsedecek olursam; İstanbul benim için her zaman bir ilham kaynağı. Şehrin doğası
gereği renklerinden etkileniyorum. Boğaz manzarasının günün her saatinde değişiyor oluşu son dönemde dikkatimi çekenler arasında.

Bir evin içini tasarlarken en çok hangi köşelere önem verirsiniz? Neden?
Ev ve mekanları tasarlarken orada yaşayacak kişinin veya tüketicinin ihtiyaçlarını düşünerek ana amacına servis eden her köşe ve detaya önem veriyorum. Benim için hiçbir nokta yalnızca güzel görünmesi için hazırlanan bir dekor alanından ibaret değil. Kendim için tasarladığım mekanlarda ise en çok yatak odam, banyom ve sıklıkla misafir ağırladığım yemek bölümüne önem veriyorum.

Sizce dekorasyonda en sık düşülen hata nedir ve bu hataya düşmemek için ne yapılabilir?
Bana göre yapılan en büyük hata geçici trend ve akımların etkisi altında kalarak, onları yaşam alanlarımıza adapte etmeye çalışmak. Bu hataya düşmemek için kendinize karşı dürüst olmanızı ve bu değişikliği gerçekten istiyor musunuz, sizi memnun edecek mi diye sormanızı tavsiye ederim.

İç mimaride en sık karşılaştığınız zorluk nedir? Bunun nasıl üstesinden geliyorsunuz?
Mekanların kullanım amaçlarından uzaklaşıp, geçici zevkler için, bir anlık heyecanla geri dönüşü zor olan durumlara sokulmak istenmesi. Ben her zaman kendi düşüncemi dile getiririm ama elbette nihai kararı burada yaşayacak kişiler verir.

Şu anki Trezz koleksiyonunda sizin favori parçalarınız hangileri?
Her ürünün benim için ayrı bir yeri var fakat birini söyleyeceksem, her eve ve mekana yakışacağını düşündüğüm Mako Puf 'u seçerim.

Bir yandan da RB Living, Table Tales, In The Mood For Love gibi farklı alanlarda markalarınız mevcut. Onlarda yeni sezonda neler var, bir özet rica etsek?
Bu markaların ortak noktası, yaşama dair estetik ve güzel dokuların bir araya gelmesi. Ben her zaman dokunup, üzerinde bir pırıltı, bir değişiklik yaratabileceğim işlere karşı heyecan duyup, onları hayata geçirmeye çalışıyorum.

Sonbahar/kış sezonunda sizi en çok ne heyecanlandırıyor?
Sonbaharda daha sıcak malzemeler kullanıyor olmak beni heyecanlandırıyor. Günlerin kısalması ile en doğru ışık tercihini yapıyor olmak, bolca ahşap ve kaşmir kullanmak ve mekanların sıcak bir atmosfere bürünmesi heyecan verici.

En son okuduğunuz kitap, izlediğiniz film, dinlediğiniz albüm?
En son okuduğum kitap Eckhart Tolle imzalı The Power of Now. İzlediğim son film ise Woody Allen'ın New York sokaklarında geçen romantik komedisi A Rainy Day in New York.

Bu aralar gardırobunuzun vazgeçilmez parçası nedir?
Kıyafetime uyumlu bir şal son dönemde vazgeçilmezim.