Christian Louboutin'in inziva evi
LIFESTYLE

Christian Louboutin'in inziva evi

Christian Louboutin, inzivaya çekileceği köşeyi Portekiz’de buldu. Tasarımcının eski balıkçı kulübesine buyurun.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Kasım 2019

Miriam Stein
Fotoğraflar Savla Löpez

Portekiz'e ilk ziyaretim yıllar önceydi. O zaman tatilleri İspanya'da birkaç arkadaşımla geçirdin. Bir anda Porto'ya bir kaçamak yapmaya karar verdik. O dönem 16 yaşındaydım, belki de 17. İspanya sınırının hemen arkasında güzel ve melankolik bir ülke keşfettim. O zamandan beri Portekiz'i olabildiğince sık ziyaret ederim. Evim Melides'te, Alentejo sahilinde. Burayı tesadüfen keşfettim: Birkaç yıl önce Comporta'daydım ve çalışırken kendimi kestim, bu kesiğin hastanede dikilmesi gerekiyordu. Eve dönüş yolunda pirinç tarlalarından, adeta zamanda kaybolmuş bir balıkçı kulübesine giden bir yoldan geçtim. Bu kulübe satışa sunulur sunulmaz hemen aldım ve içine bir atölye kurdum. Bu arada, ilki gibi yalın ve beyaz ağırlıklı, aynı büyüklükte üç ev daha yaptım. Sıkı kanunlarla korunan bir doğa rezervinde bulunuyorlar. İşte, bu yüzden küçük cennetim dokunulmadan kalabiliyor.

Deniz kıyısındaki kulübelerin dekorasyonuna rahat, retro bir görünüm hakim. Bu hissi elde etmek için Brezilya işi mobilyalar, 50'li yıllardan kalma Portekiz avizeleri, bölgeden antika sandalyeler ve halılar kullandım. Bu kompozisyon, farklı kültürlerin ve insanların bir araya geldiği yaşam ve çalışma tarzımı yansıtıyor. Bütün evlerim ve mağazalarım aynı felsefeyle oluşturuldu.

Her mekan için özel olarak satın aldığım parçalar var. Diğer yandan, eğer eşsiz bir koleksiyon parçası keşfetmişsem, ona uygun bir yer bulana kadar diğer parçalarla uyumunu gözetmeksizin dekorasyona dahil ediyorum. Melides'te favorilerim, Portekizli tasarımcı ve mimar Marco Sousa Santos'un deniz kabuğu fosili gibi görünen sandalyeleri. Atrıca bahçedeki 'su depomu' da seviyorum; bu havuz renkli camlar ve 18. yüzyıldan kalma azulejos seramik karolarla döşeli. Portekiz'de işçilik renkli, canlı ve benzersiz; ben de ülkeye ve halkına olan saygımdan ötürü bu unsurları eve entegre etmek istedim.

Bahçe tasarımı konusunda uluslararası çapta bir uzman olan sevgili arkadaşım, peyzaj mimarı Louis Benech'ten destek aldım. Her yıl, kış koleksiyonumu hazırlamak için Melides'te iki hafta inzivaya çekiliyorum. Tüm dünyadan topladığım birçok ilhamı sıralıyorum ve koleksiyon için bir tema yaratıyorum.

Ancak bunun dışında da rahatlamak için sık sık Melides'e gidiyorum. Köyde küçük bir arsa aldım. Şu anda orada sadece, ileride rahat ve davetkar bir otele dönüştürmek istediğim, çatısı oluklu levhadan basit bir kulübe var. Bahsettiğim şeyin Louboutin markasıyla ilgisi yok. Bu benim kişisel rüyam.