Tülin Şahin'in yeni hayat yolculuğu
LIFESTYLE

Tülin Şahin'in yeni hayat yolculuğu

Televizyon programlarından çekimlere, defilelerden reklam filmlerine büyük bir motivasyonla çalışan Tülin Şahin, süpermodel yeni bir anne olarak hamileliği boyunca neler yaşadığını paylaşıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Kasım 2019

Pelin Hasçalık
Fotoğraflar Mehmet Erzincan

Bebeğinizin olacağını öğrendiğinizde neler hissettiniz? Planlı bir hamilelik miydi, yoksa sürpriz mi oldu?
Hem planlıydı hem de değil... Aslında hamile olduğumu öğrendiğimde çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum. Sekiz yıl kadar önce iki defa tüp bebek denemiştim ve maalesef olmamıştı. Bu denemelerden sonra, 39 yaşında hamile olduğum haberini alınca kendimi çok mutlu hissettim.

Hamilelikle beraber vücudunuzda nasıl bir değişim gözlemlediniz?
Hormonal anlamda çok uç şeyler yaşamadım. Ara ara ufak tefek duygusal değişiklikler oluyor fakat korkunç boyutta değil. Sadece unutkanlıklar çok oluyor. Ekibimle bu hallerime çok gülüyoruz! Şu ana kadar kimsenin burnundan getirmedim ya da ağlama krizlerine girmedim ama fiziksel olarak değişimler oldu tabii. Bedenin nasıl acayip bir makine, saat olduğunu görüyorsunuz. Hafta hafta yaşanan değişiklikleri görmek gerçekten bir mucize.

Cildiniz için neler kullanıyorsunuz? Işık saçan ve dinlenmiş bir cilt için sırlarınız neler?
Çatlamamak için düzenli olarak sabah, akşam en başından beri Bio-oil kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Bu yağın hem oluşmuş çatlaklara, hem de oluşabileceklere karşı güçlü tedbirleri var. Düzenli kullandığınızda cilde çok güzel bir ışıltı katıyor. Türkiye'ye ilk geldiğimde, 19 yaşında 30 kilo alıp vermiş olmam nedeniyle vücudumda çatlaklar meydana gelmişti. Aynı hatayı 39 yaşında yapmak olmazdı! Bu nedenle, bilinçli biri olarak ilk günden itibaren cildime çok iyi baktım. Saçlarda rutinim neyse ona devam ettim. Sadece saç boyam organik boya olarak değişti. Cilt bakımında hamileler için uygun bakımlar keşfetmeye çalışıyorum. Çırağan Sarayı'nda yer alan Sanitas Spa'da harika seçenekler keşfettim.

Beslenme konusunda nelere dikkat ediyorsunuz? Hamilelikte hangi besinler vazgeçilmeziniz oldu?
Neredeyse hiç aşermedim. Hamilelikten önce daha çok yiyordum çünkü hamilelikte ilk üç ay bulantı ve halsizlikten ötürü pek bir şey yiyemiyorsunuz. Benim durumumda maalesef dördüncü aydan itibaren daha yoğun bulantılar başladı. Sevdiğim yemekleri dahi midem kaldırmıyordu. Son aylara doğru artık ufak porsiyonlar yiyebilmeye başladım. Kahvaltıda her iki günde bir yumurta, yeşillikler, meyveler ve mide bulantısına iyi geldiği için bol bol peynir tükettim. Yoğurt, süt, peynir, ayran, kepekli ekmek... Bu saydıklarım bulantıya çok iyi geliyor. Toplamda 10-11 kilo aldım. Fakat hamilelikten önce ağırlık çalışmaktan ve deniz aşırı seyahat etmekten dolayı vücutta hem ödem hem de kas olarak altı kiloya yakın bir fazlalık vardı. O nedenle, her zamanki normal kilomun üzerinde, 15-17 kilo almış oldum diyebilirim.

Spor ve egzersiz rutininizde nasıl bir fark oluştu? Hamilelikte egzersiz konusunda neler önerirsiniz?
Eskiden yaptığım birçok spor türünü yapamadım, içlerinden bir tek aqua gym ve yüzmeyi devam ettirebildim. Doktorlar son ana dek yüzmeyi öneriyorlar. Yüzme sayesinde vücuda ağırlık bindirmeden spor yapmış oluyorsunuz, bu sizi hem rahatlatıyor hem de formda tutuyor. Ayrıca doğumu kolaylaştırıyor.

Sizce annelik hayatınızda nasıl bir değişim yaratacak? Bebek doğduktan sonra planlarınız neler?
Doğum İstanbul'da olacak. Elbette hayatım ve önceliklerim değişecek ama çalışma hayatım hep devam edecek diye düşünüyorum. Hamilelik süresince hep çalıştım ve bu bana iyi geldi. Bu süreç içinde daha iyi anladım ki, ben çalışmadan duramazmışım. Çalışmak, yaratmak, üretmek çok güzel şeyler. Özellikle kadınların hep iş hayatında olmalarından yanayım. Hiçbir şey onları kısıtlamamalı. Kaldı ki hamilelik bir hastalık da değil. Hamileliğim boyunca iki televizyon programını birden çekmeye devam ettik. Gayet de güzel, sakin ve pratik şekilde sürdürdük.

Annelik ve hamilelikle ilgili bir kitap yazmayı planlıyor musunuz?
Daha önce moda, makyaj, bakım, beslenme, top modellik hakkında yazdığım 16 tane kitabım var. Fakat bunlar çok iyi bildiğim konular. Sonuçta 20 yıldır moda dünyasının içindeyim ve belli söz haklarım var. Fakat hamilelik ve annelik ilk defa tecrübe ettiğim konular. Tecrübelerim ve fikirlerim sorulduğunda, yaşadıklarımı farklı platformlarda kadınlarla seve seve paylaşabilirim.