Kraliyet düğünlerinin iştah açan pastaları!
LIFESTYLE

Kraliyet düğünlerinin iştah açan pastaları!

Krallara kraliçelere layık bir liste var sırada. Kraliyet düğünlerinin olmazsa olmazı dev pastalarının iştah açan hikayesi geliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Aralık 2019

Kraliçe Elizabeth

2. Dünya Savaşı sonrası, o sırada henüz daha prenses olan Elizabeth kıtlık döneminin devam ettiği günlerde dünya evine girdi. Birçok gıdanın karneyle satıldığı bu günlerde halk Elizabeth'in düğünü için seferber oldu. Güney Afrika ve Avustralya'dan malzemeler gönderildi. Uzunluğu 3 metreyi bulan pasta 4 katlıydı. Pasta düğün sırasında kılıçla kesildi. Pastanın katlarından biri bir yıl boyunca saklanarak Prens Charles'ın vaftiz töreninde kullanıldı.

Prenses Margaret

Uzunluğu neredeyse 2 metreyi bulan kek tam tamına 75 kilo ağırlığındaydı! Altıgen şeklindeki pasta 3 kattan oluşuyordu. Pastanın çevresinde ailenin sembolleri yer aldı.

Prenses Anne

Prenses Anne 1973'te Mark Phillips ile evlendi. Altıgen katlardan oluşan pastanın en son katında bir kadın jokey figürü yer alıyor. Bu figür profesyonel bir binici olan prensese tatlı bir gönderme.

Prens Charles ve Diana

Yüzyılın en önemli düğünlerinden, tahtın varisi Prens Charles ve Diana'nın düğün pastası sadece 115 kilo ağırlığındaydı! Pasta Kraliyet Donanması tarafından hazırlandı. Düğünde 27 farklı pasta olduğu söyleniyor ancak resmi pasta bu oldu. Pastanın stili yıllarca İngiliz ve Amerikan düğünlerinde kullanıldı.

Prens William-Kate Middleton

Prens William ve Kate Middleton peri masallarını aratmayan düğünlerinde pasta yapımını Fiona Cairns'e emanet ettiler. Geleneksel meyveli keklerden oluşan pasta 8 kattan oluşuyor. Pastanın tamamlanması Fiona ve 50 şefle birlikte 5 hafta sürdü. Pastanın üzerine çift için özel anlam taşıyan çiçekler işlendi. Kate'in gelinliğinden bir dantel örneği alınarak yine pastada yer verildi.

Prens Harry ve Meghan Markle

Bu özel gün için ABD'li pasta şefi Claire Ptak anlaşıldı. Meghan Markle, Ptak ile kişisel blog sayfası için röportaj yaparken tanışmıştı. Harry ve Meghan, baharın canlı çiçeklerinin yer aldığı limon ver mürver çiçeği aromalı bir pasta siparişi verdiler.

Prenses Eugenie

Jack Brooksbank ile evlenen Prenes Eugenie düğününde 5 katlı bir pasta tercih etti. İçeriğinde son günlerin popüler pastası 'red velvet' hamuru ve çikolata yer alıyor.