İç ısıtan destinasyon: Maldivler
LIFESTYLE

İç ısıtan destinasyon: Maldivler

Şehirde unutulmaz bir yılbaşı partisinin ardından sıcak coğrafyalar bizi bekler... Bir sezon klasiği: Maldivler’de doğayla iç içe, lüks bir kış tatili.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Aralık 2019

İlker Topdemir

İstanbul'dan Maldivler'e her gün sefer gerçekleştiren Türk Havayolları saat 02.10'da hareket edip, aynı gün 12.15'te Male Velana Havalimanı'na varıyor. 8 saat süren uçuş gece gerçekleştiği için gün kaybı yaşamıyorsunuz. Havalimanından 35 dakikalık deniz uçağı seyahatinden sonra inanılmaz bir karşılama töreni ile Maamunagau Adası üzerine kurulu InterContinental Maldives'e varıyorsunuz. Burası, soğuk kış günleri yerine sıcak kumlar, deniz ve güneş isteyenler için yepyeni bir adres. 81 villadan oluşan resort, Lagoon Villa, Beach Villa ve Overwater Villa olarak üçe ayrılmış. Bazılarının direkt odadan okyanusa geçişi bulunuyor. Bazıları ise kendi kumsalına ya da havuzuna sahip. Ayrıca her villanın çevrede gezinmenizi kolaylaştıran bisikletleri var. Odalar ada ortamına uygun sıcak renkler ve rahat mobilyalarla döşenmiş.

Toplam 6 restoran ve bar içeren resort'ta günün her saati yiyecek ve içecek bulmak mümkün. Beyaz kumlar üzerinde keyifli anlar geçirebileceğiniz Cafe Umi sabah 07.00'de kapılarını açıyor, 22.00'ye kadar servis yapıyor. Deniz feneri mimarili Lighthouse Restaurant adanın en romantik İspanyol restoranı. Şef Joaquin Soler'in eşsiz lezzetleri ve okyanusa bakan manzarayla güneşin batışını en güzel seyredeceğiniz nokta. Eğer özel bir kutlama isterseniz, fenerin üst katında size özel masa düzeni kurabiliyorlar. Fish Market Restaurant'da deniz ürünleri, yerel lezzetler ve biraz da Uzakdoğu mutfağını tadabilirsiniz. The Collective, adanın tam ortasında bulunan mekanı ve hafif menüsüyle gündüz saatlerinde açık. The Retreat sadece yetişkinlerin girebildiği, gün boyu ve akşam açık bir bar. Sunset Bar, bölgeye ait gerçek bir geminin birinci katına yapılmış. Gece yıldızları
seyretmek isteyenlere rahat koltukları ve menüsüyle süper bir ortam sunuyor. Resort'un iddialı AVI Spa'sı da deneyimlenmesi gereken bir ortam. Okyanus üstündeki terapi odalarında dalganın sesini dinleyerek stresinizden arınabilirsiniz.