Son on yılın en unutulmaz 10 kraliyet anı!
LIFESTYLE

Son on yılın en unutulmaz 10 kraliyet anı!

Düğünlerde doğumlara kadar kraliyet ailesi için yoğun bir 10 yıl geride kaldı...

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Aralık 2019

Cambridge Dük ve Düşesinin düğünü, 2011

Prens William, sekiz yıllık kız arkadaşı Catherine Middleton ile 29 Nisan 2011'de evlendi. Westminster Abbey'de gerçekleşen tören, dünya çapında iki milyar kişi tarafından takip edildi.

Kralçe'nin tahta çıkışının 60. yılı - 2012

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in tahta çıkışının 60. yıldönümü 2012'de kutlandı. "Diamond Jubilee" adı verilen kral veya kraliçenin tahta geçişinin 60. yılı için düzenlenen kutlamalar için pek çok özel etkinlik yapıldı. Kraliçe Elizabeth babası VI. George'un ölümünden sonra 1952 yılında 26 yaşında tahta geçti.

Kraliçe'nin James Bond anı, 2012

2012 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni için çekilen kısa filmde James Bond'un (Daniel Craig) yanında yer alan Kraliçe, Craig'e ''İyi Akşamlar Sayın Bond'' diye hitap ettikten sonra, saraydan Bond'la birlikte ayrılmış ve daha sonra dublörünü kullanarak paraşütle ayrılmıştı. O dönemde Kraliyet ailesinden bir kaynak İngiliz basınına verdiği demeçte, "İnsanlar Kraliçe Elizabeth'in Daniel Craig'in yanında görünmesine çok sevindi" ifadelerini de kullanmıştı.

Prens George'un doğumu, 2013

Cambridge Dükü ve Düşesi, 22 Temmuz 2013 tarihinde ilk çocukları olan Prens George Alexander Louis Cambridge'i kucaklarına aldı. Prens George, dedesi Prens Charles ve babası Prens William'ın ardından taht sıralamasında üçüncü. Doğduğu yıl hediyelik eşya ve turistlik ziyaretler ile ülke ekonomisine 300 milyon dolar kazandıran; giydiği kıyafetin, oynadığı oyuncağın 24 saat içinde yok satma garantisi olan Georgen'un ekonomik değiri 3.6 milyar dolar ile ifade ediliyor.

Kraliçe Elizabeth, İngiltere'nin en uzun tahtta kalan hükümdarı oldu, 2015

6 Şubat 1952'de kraliçe olan Elizabeth, 2015 yılında 89 yaşındayken büyükannesi Kraliçe Victoria'nın en uzun süre tahtta kalma rekorunu kırdı. Kraliçe'nin tahtta kalma rekoru, en büyük oğlu 71 yaşındaki Galler Prensi Charles'ın da Birleşik Krallık'ta en uzun süredir tahtı bekleyen varis olmasına neden oldu.

Genç kraliyet üyeleri Heads Together kampanyasını başlattı, 2016

İngiliz kraliyet ailesinin 3 ferdi Prens Harry, Prens William ve Düşes Kate "Heads together" adlı bir vakıf kurdu. Gençlerin akıl sağlığının korunması amacıyla kurulan vakıf, yakınlarını kaybedenlere moral ve destek veriyor.

Edinburgh Dükü'nün emekliliği, 2017

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, 2017 yılında kraliyet görevlerini bırakarak emekliliğe ayrıldı. Philip, 1952'den bu yana resmi törenlerde ve etkinliklerinde Kraliçe Elizabeth'e eşlik etmenin yanı sıra yaklaşık 780 hayır kurumu ile vakfın hamisi, başkanı veya üyesi olarak da çok sayıda etkinliğe katıldı. 1921 doğumlu Philip, 1947 yılında Kraliçe 2. Elizabeth ile evlenmişti.

Meghan Etkisi, 2018

1980'lerin Prenses Diana etkisinden sonra 2010'larda önce Kate Middleton, 2010'ların sonunda da Meghan Markle etkisi hissedildi. Ancak Meghan Markle'ın Hollywood yıldızı olduğu göz önüne alındığından giydiği ve attığı her adınım daha büyük bir etkisi olduğuna inanılıyor. 2019 yılında Kate'in moda seçimleri online satışlarda yüzde 119'luk bir artış gösterirken, Meghan'ın seçimleri yüzde 2016 etkiledi.

Sussex Dükü ve Düşesi'nin düğünü, 2018

Prens Harry ile ABD'li oyuncu Meghan Markle, 2018 yılında evlendi. Dünyada milyonlarca kişi tarafından takip edilen düğün Windsor Şatosu'nda gerçekleşti. Davetliler arasında George ve Amal Clooney, David ve Victoria Beckham, Oprah Winfrey gibi pek çok ünlü yer aldı. Prens Harry, Givenchy imzalı sade gelinliği içerisinde Markle'ı ilk gördüğünde "Harika görünüyorsun" şeklinde iltifat etti.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor doğumu, 2019

Sussex Dükü ve Düşesi, 6 Mayıs 2019'da ilk çocukları Archie Harrison Mountbatten Windsor'u kucaklarına aldı. Harry, Galler Prensi'nin en büyük oğlu olmadığından oğlu Archie, bir prens olarak kabul edilmiyor. Meghan Markle ve Prens Harry, Prens William ve Kate Middleton'ın aksine doğumun gerçekleştiği hastane önünde poz vermek yerine bir kaç gün sonra basının karşısına çıktı.