Artistik diplomasi
LIFESTYLE

Artistik diplomasi

Paris’teki Musée Rodin ile Londra’daki Tate, Auguste Rodin ile Barbara Hepworth’ün sanatsal miraslarını onurlandıran iki özel sergi için işbirliği yaptı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Aralık 2019

Londra'nın ünLü sanat enstitüsü Tate Modern, Paris'in ikonik adreslerinden Musée Rodin'den modern heykelin babası onuruna düzenleyeceği sergi için eser ödünç istediğinde, müze direktörü Catherine Chevillot'nun aklına daha iyi bir fikir geldi; eşi görülmemiş bir kültürel takas yapmak. Müzenin kapsamlı koleksiyonunu cömertçe Tate'e açan Chevillot, çoğu Fransa dışında hiç görülmemiş olan 200'den fazla parça sundu.


Hepworth St Ives'deki stüdyosunda, 1961

Londra'daki sergi, 21 Ekim 2020-21 Şubat 2021 arasında Rodin'i gelenekleri yıkan radikal bir sanatçı olarak sunacak. Paris'te ise Musée Rodin, İngiliz heykeltıraş Barbara Hepworth onuruna paralel bir sergiye ev sahipliği yapacak. Tate Modern'ın Cornwall'daki kardeş galerisi Tate St Ives işbirliğiyle düzenlenen sergi, sanatçının St Ives'deki sahil evinden ilham alan, imzası niteliğindeki kıvrımlı formlara odaklanıyor. 22 Mart 2020'ye kadar sürecek etkinlikte Hepworth, Rodin'in güçlü ekspresyonizminden yeni, organik bir estetik yakalamak amacıyla kaçınmış radikal bir sanatçı olarak ele alınıyor.


Musée Rodin bahçeleri

Chevillot, "Bu işbirliği, Rodin'in kurduğu hayalle uyum içinde" diyor. "Buranın, onun izinden giden heykeltıraşları ağırlamasını istemişti. Rodin ile günümüz sanatı arasında bağ kurmak bizim görevimiz." Alison S. Cohn