Aynı çatı altında
LIFESTYLE

Aynı çatı altında

Ilgın Dalan ile Behiye Özdemir’e ait Pinolini, Pelin Ilıkan’a ait Pia Brand ve Beril Çatay’a ait Bendis, Bebek’te yeni açılan showroom’da bir araya geldi. Detayları bizzat kendilerinden dinliyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Aralık 2019

Çimen Uzsoy G.

Sizi ve markalarınızı kısaca tanıyabilir miyiz?
Beril Çatay:
Çocukluğumdan beri ilgi duyduğum ve hobi olarak başladığım takı tasarımı hikayem, 2013'te adını ve ilhamını Yunan Mitolojisi'ndeki Ay Tanrıçası Bendis'den alan marka ile devam etti. Antik ve modern motifleri karıştırarak zamansız takılar tasarlamayı seviyorum. Ilgın Dalan: Benim sürecim bu sektörde olanlara göre biraz farklı sanırım.Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra stajım devam ederken ilk çocuğuma hamileydim. Doğum iznine ayrıldığım dönemde çocukluğumdan beri hayalini kurduğum şeyin peşinden gitmeye karar verdim. Böylece beni çok heyecanlandıran Pinolini doğdu. Markamızın yeni doğandan başlayıp, 12 yaş kız ve erkek çocuklarını kapsayan geniş bir ürün yelpazesi var.


Bendis

Behiye Özdemir: Küçüklüğümden beri en sevdiğim şey kıyafetlerle uğraşmaktı. İleride bununla ilgili bir şeyler yapacağımı biliyordum. Çocuklarımın doğumundan sonra ilgim çocuk modasına yöneldi. Mükemmeliyetçilik hem benim hem de Ilgın'ın karakterinin başlıca özelliklerinden ve her şeyin mükemmel olmasını istediğimiz için emin adımlarla, yavaş yavaş markamızı büyüttük. 2014 yılında 0-4 yaş arası çocuklar için kıyafet tasarlarken gördüğümüz ilgi ve beklentiler sonucunda 12 yaşa kadar tasarımlarımızı genişlettik.

Pelin Ilıkan: Çocukluğumdan beri yaratmaya ve tasarıma karşı tutkum vardı. Uzun yıllar moda sektöründe ürün yönetimi ve satın alma pozisyonlarında çalıştıktan sonra fikirlerimi hayata geçirmek üzere Pia Brand'i kurdum. Pia, renkli, dinamik ve güçlü olduğu kadar yalın ve detaylarla farklılaşan bir ruha sahip. Koleksiyonları tasarlarken çarpıcı, başarılı ve renkli kadınları düşünüyorum. Sezonun hikayesine göre farklılaşan birçok ürün grubu mevcut. Başrol ise her sezonun zamansız parçası olan ceketlere ait.


Pia Brand

Üç marka nasıl aynı showroom'da bir araya geldi?
B.Ç:
Hepimiz birbirimizin markasını biliyor ve severek takip ediyorduk. Tasarımlarımızın farklı alanlarda olması ve tek bir showroom'da hepsini bir arada sunma fikri uzun süredir aklımızdaydı. Her birimiz farklı alanlarda olsak da markalarımıza olan inancımız bizi bir araya getirdi.

I.D: Showroom açmak hepimizin uzun vadeli planları arasında olan bir şeydi. Çok düşünerek, doğru yer ve iyi bir şey olmasına özen göstererek burayı açtık.

Üç markanın ortak noktası ne?
B.Ö:
Ortak noktamız modern, çarpıcı ve güçlü kadınları düşünerek yaptığımız koleksiyonlar. Yani benzer kadınlar için yaratıyoruz.


Pinolini

Showroom'u Bebek'te açmaya nasıl karar verdiniz?
Bebek, birçok Türk tasarımcının showroom ve butiğinin yer aldığı, hem müşteriler tarafından tercih edildiğini düşündüğümüz hem de bize mutluluk veren bir lokasyon olduğu için showroom açma fikri ilk oluştuğu andan itibaren tek düşündüğümüz seçenekti.

İleriye dönük projeleriniz neler?
I.D:
Hedefimizde aslında ilk günden beri yurtdışına açılmak var. 2018 yılında bu hedef için ilk adımlarımızı attık ve bundan sonrası için yaptığımız yatırımlar ve planlar tamamen bu hedefe yönelik oldu.

P.I: Pia Brand olarak gelecek hedeflerimin başında globalleşmek ve yurtdışı satış noktalarını artırmak var diyebilirim. Tasarladığım ürünlerle dünyada çok daha fazla kişinin hayatında olmak, hikayelerinde yer almak istiyorum.

B.Ç: Çukur, Kuzgun, Ufak Tefek Cinayetler, Cesur ve Güzel, Kara Sevda, Kara Para Aşk, Medcezir gibi sevilen dizilerin de tercih ettiği Bendis'in yanı sıra ayrıcalıklı bir markaya daha imza atarak, Bendis Atelier adıyla, yapımı ve üretimi daha uzun süren, değerli taşlar ve madenler kullanarak tasarladığımız ve sınırlı sayıda ürettiğimiz yeni bir marka çıkardık. Bu koleksiyonumuz şu an için sadece Bebek showroom'umuzda bulunuyor.