2020’de edinmeniz gereken seyahat uygulamaları
LIFESTYLE

2020’de edinmeniz gereken seyahat uygulamaları

Turla ya da arkadaşlarınızla değil de tek başınıza seyahat etmeyi planlıyorsanız bazı mobil seyahat uygulamalarına ihtiyacınız olacak demektir. 2020 tatil planlarınızı yaparken seyahatlerinizi kolaylaştıracak olan mobil uygulamaları indirmeyi unutmayın.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Şubat 2020

Ulaşımdan konaklamaya, gezilmesi gereken yerlerden restoranlara kadar pek çok konuda yanınızda olacak seyahat uygulamaları vardır. Bu uygulamaları telefonunuzda bulundurduğunuzda ilk kez gideceğiniz seyahat şehirlerinde bile zorluk çekmeyeceksiniz.

HOTEL TONIGHT

Seyahatlerinizi her zaman planlı olarak yapmayabilirsiniz. Bazen aniden çıkan seyahatler sizi zor durumda bırakabilir. Eğer nerede konaklayacağınızı planlayacak zamanınız yoksa Hotel Tonight uygulaması sayesinde popüler otellerin listesini çıkarmanın yanı sıra mevcut kampanyalarını da görüntüleyebilirsiniz. Bir hafta önceden kalmak istediğiniz yer için rezarvasyon yaparak seyahatinizde keyifli bir konaklama yapabilirsiniz.



EURAIL RAIL PLANNER

Seyahatinizi demir yolunu kullanarak yapacaksanız bu uygulama tam size göre diyebiliriz. Çevrimdışı da kullanabileceğiniz Eurail Rail Planner sayesinde trenlerin hangi duraktan saat kaçta geçtiğini öğrenebilirsiniz. Bulunduğunuz ve gitmek istediniz yerleri kapsayan trenlerin kodlarını görebilirsiniz. Hatta yolculuk yapmak istediğiniz trenin aktarma yapıp yapmadığını öğrenebilir ve önceden rezervasyon yapabilirsiniz.



LIKE A LOCAL

Bulunduğunuz şehirde gidip de görmeden dönmemeniz gereken yerler vardır. Bunların listesini önceden çıkarmak için zaman bulamadıysanız üzülmeyin Like a Local uygulaması sizin yerinize yapacaktır. Yakınınızda bulunan yerlerin bilgisini görebilmeniz dışında oralara giden kişilerin yaptıkları yorumları da görme şansınız olacaktır. Bunun için sadece telefonunuzun "konum" seçeneğini aktif etmeniz yeterli olacaktır.

WALLET

Seyahatteyken bütçenizi kontrol edebilmeniz büyük önem taşıyor. Bu noktada Wallet uygulaması imdadınıza yetişiyor. Apple kullanıcılarına özel olan bu uygulama sayesinde tüm kartlarınızı dijital olarak saklayabilirsiniz. Kredi, banka, toplu taşıma gibi tüm özel kartlar buna dahildir. Kullanmanız gerektiğinde telefonunuzdaki barkodu okutmanız yeterli olacaktır. Böylece cüzdanınız yanınızda olmasa bile ödeme işlerinizi kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Ayrıca kupon ve indirim kodlarınızı da kullanma imkanı tanır.

PACKPOINT

Seyahatlerinize çıkarken hem bir şeylerinizi unutmaktan şikayetçiyseniz Packpoint uygulamasını edinmelisiniz. Neler götürmeniz gerektiğine de karar veremiyorsanız bu uygulama sayesinde onları da belirleyebilirsiniz. Gideceğiniz yeri ve yapacağınız aktiviteyi işaretlediğinizde uygulama buna uygun hangi eşyaları yanına almanız gerektiğini, gideceğiniz yerin hava durumu gibi bilgileri sizlerle paylaşarak işinizi kolaylaştıracaktır.