Rihanna, NAACP Başkanın Ödülü'nü alacak
LIFESTYLE

Rihanna, NAACP Başkanın Ödülü'nü alacak

Rihanna, müzik, moda, güzellik ve daha fazlasına kültürel olarak etkili katkılarından dolayı NAACP Başkanın Ödülü'yle onurlandırılacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Şubat 2020

Bu ayın sonlarına doğru yapılacak olan 51. NAACP Image Ödülleri sahiplerini bulacak. National Association for the Advancement of Colored People - NAACP (Siyahi İnsanların Gelişmesi İçin Ulusal Birliği) tarafından her yıl siyahilerin sinema, televizyon, müzik ve edebiyat alanındaki başarılarını ödüllendirmek için sunulan ödül töreninde bu yıl Rihanna, Başkanın Ödülü ile onurlandırılacak.

Farklı ırklardan ve kültürlerden isimleri onurlandıran NAACP kararını Rihanna'nın küresel kültürel etkisine ve bir sanatçı, müzisyen ve iş kadını olarak "çığır açan kariyere" dayandırdı. Resmi basın açıklamasına göre, ödül "özel bir başarı ve seçkin bir kamu hizmetinin tanınmasıyla" sunuluyor. Daha önce ödüle sahip olanlar arasında Jay-Z, Lauryn Hill, Soledad O'Brien ve Muhammad Ali yer alıyor.

NAACP Başkanı ve CEO'su Derrick Johnson, "Rihanna sadece bir sanatçı ve müzisyen olarak çığır açan bir kariyerin tadını çıkarmakla kalmadı, aynı zamanda kendini bir yıldız kamu görevlisi olarak da ayırt etti. Fenty ile iş dünyasındaki başarılarından bir aktivist ve hayırsever olarak muazzam çabalarına kadar Rihanna, Başkanın Ödülünde vurgulamak istediğimiz karakter, zarafet ve adalete olan bağlılığı özetliyor."