Dünyanın en fotojenik adası: Bali
LIFESTYLE

Dünyanın en fotojenik adası: Bali

Yıl boyu dünyanın her yerinden akın akın turistin geldiği, sadece yaz ve yağmur sezonu olan bir turizm cenneti... Spiritüel enerjisi ve gün batımlarıyla ünlü Bali’ye hoşgeldiniz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Şubat 2020

İlker Topdemir

Güneydoğu Asya ve Okyanusya'ya yayılan 17.508 adadan oluşan Endonezya, 250 milyon civarındaki nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi. Hindu ve Budist halkın çoğu Bali Adası'nda bulunuyor. İstanbul'dan 5 saat ileride olan adaya, Türk Havayolları yeni aldığı Dreamliner uçakları ile haftanın 7 günü karşılıklı sefer düzenliyor. Dünyanın en yeni uçakları olarak bilinen ve THY'de şu an 4 tane bulunan Boeing Dreamliner 787-900 hem inanılmaz konforlu hem de yeni sistemleri sayesinde jet-lag ve uzun uçuşlarda vücutta oluşan şişkinliği minimuma indiriyor. Toplam 10 saatlik uçuş uzun görünse de yeni eğlence sistemi, internet ve Do & Co yemekleri ile zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Bali Ngurah Rai Uluslararası Havaalanı, konaklayacağınız otele trafiğe bağlı olarak 1-2 saat mesafede olan Denpasar bölgesinde bulunuyor. Havalimanından çıkmadan kesinlikle lokal para Rupiah almanızı tavsiye ederim ama Amerikan Doları da neredeyse her yerde geçiyor. Ayrıca Türk pasaportu ile 30 güne kadar vize almadan konaklamanız mümkün.

Dünyanın en fotojenik ve yeşil adası diyebileceğim Bali kesinlikle görülmeye değer. Balayı çiftleri, doğa severler, çocuklu aileler, kültür ve turizm için herkese göre yapacak bir şeyler ve harika oteller var ve diğer Asya ülkelerine göre yaşam daha ucuz. İşte, Bali seyahat notlarım...

Lüks Keşif Noktaları
Bulgari Resort Bali
, Uluwatu bölgesinde okyanusa tepeden bakan 59 villadan oluşuyor. Mimarisi, bitki örtüsü ve sonsuzluk havuzu ile rüya gibi bir otel. 3 restoranı, 1 barı ve muhteşem bir spa'sı olan, her dakikasını huzurlu geçireceğiniz ve bol bol dinleneceğiniz Bulgari Resort'ta neredeyse dışarı çıkmak istemeyeceksiniz.


Bukit Yarımadası'ndaki Bulgari Resort'a ait okyanus manzaralı Bulgari Villa

Büyüleyici gün batımını barında seyrettikten sonra Michelin yıldızlı restoranı Il Ristorante Luca Fantin'de muhteşem İtalyan yemekleri ile süper romantik bir akşam geçirebilirsiniz. Bulunduğu bölgede çok turistik bir şey olmadığı için concierge aracılığı ile yarım ya da tam günlük turlar alabilirsiniz. Benim önerim otelin spa'sında ve kendi villanızda zaman geçirmeniz; insana inanılmaz huzur veriyor.

Ritz Carlton markasının Ubud bölgesinde bulunan oteli Mandapa Ritz Carlton Reserve ise pirinç tarlası içindeki konumuyla büyüleyici. Suit ve villaları ile birlikte toplam 60 odası bulunan otelin özellikle nehre bakan villaları çok güzel. O kadar geniş bir alan üzerine kurulu ki, sırf oteli keşfetmek birkaç gün sürüyor. 2 ana restoran, 1 bar ve 1 kütüphane restoranıyla, gerçek bir jungle içinde konaklama deneyimi yaşatıyor. Kubu ve Sawah Terrace restoranları Endonezya ve uluslararası mutfaklar sunuyor. Kubu özellikle romantik bir akşam yemeği için ideal.


Mandapa Ritz Carlton Reserve'in havuzlu villaları

Ubud, Bali'nin en eğlenceli bölgesi; yapılacak o kadar çok şey var ki... Mesela meşhur Kopi Luwak kahvesinin nasıl yapıldığını görüp tadabilir veya pirinç tarlalarını ziyaret edebilirsiniz. Pura Gunung Kawi Sebatu Tapınağı gibi lokal yerleri ziyaret etmenin en kolay yolu lokal rehber ile anlaşmak. Yarım ya da tam gün olarak ziyaretlerde bulunabilirsiniz.

Biz otelin ayarladığı antika Volkswagen'ler ile yapılan ve pirinç tarlalarında öğle yemeği deneyimini de içeren yarım günlük turu seçtik. Muhteşemdi!

Ayrıca bölgede lokaller tarafından işletilen temiz ve bakımlı bir spa masaj merkezi keşfettim: Bali Dacha. Yemyeşil bir jungle ortasında sadece kuş sesleri ve nehrin akışını duyacağınız yeni bir mekan. Yoga ve meditasyon severler için harika seçenek. Bir diğer uğranması gereken yer de Moksa Ubud. Vejetaryen ve vegan yemekler yapan, taze meyve, sebze ve baharatlar ile inanılmaz tatlar ortaya çıkaran, sağlıklı içecekleri ve tatlıları ile mutlaka denenmesi gereken bir yer. Özellikle öğlen yemeği için rezervasyon yaptırarak gidin. Her türlü hediyelik, rengarenk kumaşlar ve lokal sanatçıların eserlerini bulabileceğiniz, 06:00- 18:00 arası açık olan kocaman Sukuwati Art Market'ı da gezmeye doyamayacaksınız.