Sanat kesişimleri
LIFESTYLE

Sanat kesişimleri

Fransa’nın karşı konulamaz sanat etkinliklerinden PAD Paris, tasarım ve dekoratif sanatlar konusunda bu yıl da ilham veren galerileri bir araya getirecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Mart 2020

Sinem Dönmez

1 Nisan'daN itibarenN JardiN des Tuileries'de yılın en önemli sanat fuarlarından Pad Paris gerçekleşecek. 5 Nisan'a kadar sürecek fuar, sanatseverler, koleksiyonerler ve sanatçıların odağında olacak.

Pad Paris, yıllardır defalarca kanıtladığı çekiciliğini bu yıl da üzerine yeni bir şeyler katarak sürdürüyor. Nadir bulunan bir çeşitliliği yansıtan fuarda, bu büyük çeşitliliğin içinde dahiyane tasarımlar, bakışınızı anında yakalayan yepyeni fikirler var. büyüleyici bir sanat disiplinleri karışımı desek yeri. sadece katılımcıların yer aldığı kataloga bakmak bile başınızı döndürüyor.

İç mimari elbette Pad Paris'te başı çekiyor ama mücevher sanatı, çizgi roman, heykel, resim, primitif sanatlar, güncel sanat, modern sanat, seramik, cam gibi pek çok disiplin, beş gün boyunca birbirini besleyecek ve katılımcıların birbirinden ilham almasını, diyalog kurmasını sağlayacak. Bu yılki jürinin başında dise iç mimar Jacques Grange var. Yeni koleksiyonlarını paylaşmak için pek çok tasarımcının beklediği Pad Paris, her bir galerinin kişiliğini yansıtan farklı tasarımlarla, beş günlüğüne Jardins des tuileries'de bir dünya kuracak. Pad Paris'in özelliği biraz da yeni birlikteliklere, yeni karşılaşmalara yol açması. Her zaman estetiği, güzelliği, kaliteyi ön plana aldığını belirten organizasyonda, bu yıl da tasarım ve sanat dünyasının yeni işlerini herkesten önce görmek mümkün olacak. Tarihle bitişen ya da güncellikten ilham alan tasarımlar, antikalar, seramikler, mücevherler göreceğiz.

Bu yıl, Amerika'dan Todd Merrill Studio, İsveç'ten Modernity, İsviçre'den Ormond Editions ve Suzanne Syz'le birlikte, Pad londra'dan tanıdığımız İtalya'dan Dimoregallery, İngiltere'den Achille Salvagni Pad Paris'te olacak. Ayrıca Belçika'dan Maniera, Christophe dupouy, Fransa'dan Second Pétale, triode gibi yeni galeriler de var. Pad Paris bu yılki seçkisiyle sadece yeni diyalogların ortaya çıkmasını değil, izleyenlerin merak duygusunu cezbetmeyi ve elbette eklektisizm hissini güçlendirmeyi vadediyor.

Fuar organizasyonunun baş sorumlusu Flore Serin de Ségogne'a, 24'üncüsü düzenlenen PAD Paris hakkında birkaç soru sorduk.

Bu yıl PAD'da neler değişti veya değişmedi?
PAD Paris'nin bu yılki organizasyonunda çok büyük değişiklikler yok. Daha fazla katılımcıyı ağırlamak için çadırın büyüklüğünü artırmak istedik ancak Tuileries'de bu pek mümkün olmadı. 70 civarında katılımcı, 15 civarında yeni galeri olacak. 24'üncü PAD Paris'te, Hollanda'dan Modernity, Amerika'dan Todd Merrill, Yunanistan'dan Veta Tsoukala gibi yabancı katılımcılar geri dönerken, İtalya'dan Dimore, İngiltere'den ise Achille Salvagni gibi yeni tanışacağımız katılımcılar da olacak. Amacımız, tasarım dünyasında Paris'in yerini güçlendirmek.

Bu büyük birliktelik, yaratıcılık anlamında çok etkileyici. Bizim için 24'üncü PAD Paris'i biraz anlatabilir misiniz?
Fuar, odağını dekoratif sanatlar ve tasarıma çevirmiş, kalbinde tutku olanlar için samimi bir kozaya, yuvaya dönüşecek. Bu yıl 20. yüzyıldan güncel sanata, mücevherden seramiğe, cam sanatından primitif sanatlara kadar geniş bir karışımın yer almasını istedik.

PAD Paris bizim bakış açımızı nasıl dönüştürüyor?
PAD, dekoratif sanatlar ve tasarım alanında disiplinleri birbirine karıştırma konusunda iyi bir ders gibi düşünülebilir.

Fuarın kendisi aslında bir ilham kaynağı. Sadece ziyaretçiler için değil, katılımcılar için de öyle. Sizce PAD Paris içeride de ilhamı tetikliyor mu?
Elbette. Özellikle de satışla ilgili kısımda PAD'ın yaratıcı sektörle ilgili tüm kişiler için; sanat, tasarım, moda, mücevher ya da iç mimari, hangi alandan olursa olsun ufuk açıcı bir yanı var. Örneğin iç mimari, sadece dekorasyon ya da tasarımla ilgili değil. Sanat ve tasarımın tarihsel bir boyut eklenmiş şık bir kesişimi diye düşünebiliriz. PAD'ın her bir organizasyonunda yapmaya çalıştığı şey, işte bu kesişimleri vurgulamak.

Bu yıl kendi favorileriniz var mı?
Kıskançlık yok! Fransa'da ve özellikle Paris'te dünyanın en iyi tasarım galerilerini bulduğunuzu unutmayın. PAD Paris'te birkaç yıl önce genç ve yetenekli galerilere kapılarımızı açmaya başladık. PAD'ı gençler için kendini gerçekleştirme ve beslenme alanı olarak da konumlandırıyoruz. Paris bitpazarı Marché Paul Bert Serpette'den gelenler var. Christophe Dupouy ve Luc Allemand'ı da ağırlamaktan gurur duyuyoruz.