2020 yılında 20 yaşında olmak: Emre Kalleci
LIFESTYLE

2020 yılında 20 yaşında olmak: Emre Kalleci

Z jenerasyonu dünyasının yabancı sularında yolculuğa çıktık: Emre Kalleci

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Mart 2020

Küçükken kendini 20 yaşında nasıl hayal ederdin?
Her çocuk gibi 20 yaşı bir dönüm noktası olarak görmüştüm. Bir nevi bitiş ve aynı zamanda başlangıç noktası gibi. Herhalde kendimi sıradan olmayan biri olarak hayal ederdim.

Gelecek beş yılda sence hayatın nasıl şekillenecek?
Bu yaşlarda insanın fikirleri her saniye değişebiliyor. Ancak ne istiyorsam başarabileceğimi biliyorum, dolayısıyla mutlu olacağımı söyleyebilirim.

Burada mı yaşamak istersin, yurtdışında mı?
İnsanın doğduğu büyüdüğü, çevresini oluşturduğu yerden kopması zor. Ama tabii ki bir yurtdışı tecrübem olsun isterim. Tek bir yerde kök salmak pek hoşuma giden bir fikir değil.

Anne babanın 20'li yaşlarına göre sence neler değişti?
Kesinlikle düşünce yapısı. O zamanla bugün arasında insanların önceliklerinin farkı kesinlikle belli oluyor. Bizim nesil daha çok duygularıyla hareket ediyor.

Bir önceki kuşağın hayat görüşü sana göre nasıl?
Bizden çok daha gelenekseller. Yeni şeylere daha kapalılar. Sosyal açıdan daha kapalılar. İstekler ve beklentiler farklı. Düzen istiyorlar ancak bazı düzensizliklerin insanı daha mutlu edebileceğini kabullenmek istemeyebiliyorlar.

Motton ne?
Charlie Chaplin'in The Great Dictator filminde geçen bir söz var; "You, the people, have the power to make this life free and beautiful, to make this life a wonderful adventure."

Evlenmeyi düşünüyor musun?
Evlilik biraz karşınızdaki insana dayanıyor bence. Yani şimdilik bu konu hakkında detaylı düşünmüyorum ama evliliğe karşı değilim.

Ne olmak istediğine kaç yaşında karar verdin?
Açıkçası daha yeni karar verebildim. Bundan önce her şey olmak isterdim, kısıtlama koyma konusunda iyi değilim ama tabii gerçek dünyada bazen seçim yapmanız gerekiyor.

Hayatında neyin değişmesini isterdin?
Hayatımda değişmesini istediğim bir şey yok galiba. İlişkide karşındakinde senin için ne önemli? Düşünce. Bakış açısı. Bana bir şeyler katabilmesi, ondan bir şeyler öğrenebilmem önemli. Beraber gülebilmek.

Kendi kuşağını nasıl tanımlarsın?
Özgür. Fırsatları görüp kullanabilen bir nesiliz bence.

Sana göre en iyi ve en kötü özelliğiniz neler?
Bilgi edinme isteği ve bir şeyleri erteleme alışkanlığı.

Para senin için ne ifade ediyor?
Araç. Çalışırsın, kazanırsın, istediğini yapmak için maddi engeli kaldırırsın, bundan fazlası değil.

Dergi okur musun? Sence geleneksel basının geleceği ne?
Dergiler yenilikleri öğrenmek için mükemmel araçlar. Genelde mimarlık ve teknoloji dergileri okuyorum. Geleneksel basına gelirsek; yavaş yavaş kendini modernize etmesi gerek, yeni nesillerin beklentilerini karşılayamıyor.

Sosyal medya hayatını şekillendiriyor mu?
Buna izin vermemeye çalışıyorum. Bazen anı yaşamak yerine sosyal medyada paylaşmak o andan kendimi soyutlamama neden oluyor.

Hangi mesleğin gelecekte öne çıkacağına inanıyorsun?
Muhtemelen sosyal ve insanla alakalı meslekler. Artık insanların öncelikleri mutlu olmak ve bunu sağlamak için çalışan meslekler öne çıkacak.

FAVORİLERİ
Müzik: İron Sky - Paolo Nutini
Oyuncu: Will Smith
Film: Into the Wild
Dizi: Dark
App: Spotify
Marka: Allsaints
Stil: Sport Casual
Aksesuar: Bileklik
Eğlence mekanı: Monkey Bar
Eğlence türü: "Arkadaşlarla sohbet."