2020 yılında 20 yaşında olmak: Selin Ertekin
LIFESTYLE

2020 yılında 20 yaşında olmak: Selin Ertekin

Z jenerasyonu dünyasının yabancı sularında yolculuğa çıktık: Selin Ertekin

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Mart 2020

Prodüksiyon & Styling Tuğçe Kılınçlı
Fotoğraflar Emre Karataşoğlu
Röportaj Aslı Barış

Küçükken kendini 20 yaşında nasıl hayal ederdin?
Çok büyük ve olgun olacağımı, hayatımda her şeyi çözüp yolumu bulacağımı düşünürdüm. 20 yaşına geldim ve fark ettim ki daha öğreneceğim, keşfedeceğim çok şey var.

Gelecek beş yılda sence hayatın nasıl şekillenecek?
Daha çok varış noktasına değil de yolculuğuma odaklanmayı tercih ediyorum. Hayatımın nasıl şekilleneceğinden emin olmamak biraz korkutucu ama bir o kadar da güzel. Tahmin edilebilir bir hayat yaşamaktansa konfor alanımdan çıkmayı ve elimden geldiği kadar çalışıp çabalamayı tercih ederim.

Burada mı yaşamak istersin, yurtdışında mı?
Üniversiteyi yurtdışında okuma planlarım var. Ancak İstanbul'u temelli bırakamam, eninde sonunda burada biteceğime eminim.

Anne babanın 20'li yaşlarına göre sence neler değişti?
Onlar biraz daha dogmalar içinde yaşayıp, daha az karışık bir yaşam sürdürmüşler. Ancak biz teknoloji çağında olduğumuz için sürekli bir değişim var, bu da gençliğimizin dinamik olmasını sağlıyor ve bu değişimlerin içinde kendimizi sürekli geliştirebileceğimiz bir sürü fırsatlar bulunuyor.

Bir önceki kuşağın hayat görüşü sana göre nasıl?
İnsanlar şu an daha özgürce kişiliklerini yansıtabiliyorlar. Kültürel yapı sürekli değişime uğruyor. Bir önceki kuşak bizi anlamakta zorluk çekebiliyor, görüş farklılıkları ortaya çıkıyor. Biz her anlamda gelişme gösteren bir kuşağız bence. Daha rahat şartlarda yaşıyoruz, yeniliklere daha açığız.

Motton ne?
Don't waste your youth growing up.

Evlenmeyi düşünüyor musun?
Bence karşındaki insanla olan bağın gücünü evlilik gibi resmi bir kurumla ölçmek çok da mantıklı değil. Karşılıklı sevgi, saygı ve anlaşma daha önemli. Bu sebepten evliliğin ilişkilerde önemli bir faktör olmadığını, hatta bazen resmiyetinden dolayı aradaki samimiyeti bozduğunu düşünüyorum.

Ne olmak istediğine kaç yaşında karar verdin?
Astronot, mimar, piyanist, oyuncu, kimya mühendisi... Aslında halen karar veremedim ama ne yaparsam yapayım insanlara katkıda bulunmaya küçük yaşta karar verdim.

İlişkide karşındakinde senin için ne önemli?
Olduğum insanı geliştirmeme yardımcı olması ve bana farklı şeyler katması, yanında rahat hissedebilmem.

Kendi kuşağını nasıl tanımlarsın?
Güncel, pratik, bireysel, online, aynı anda birden fazla iş yapabilen, tüketici, küresel.

Sana göre en iyi ve en kötü özelliğin ne?
En iyi özelliklerim sevdiklerim için her şeyi feda edebilecek olmam ve hedefime ulaşana kadar kararlı bir şekilde çalışmam, en kötüsü ise mükemmeliyetçiliğim.

Hangi mesleğin gelecekte öne çıkacağına inanıyorsun?
Enerji mühendisliği, biyomedikal, yapay zeka teknisyenliği, AR-GE mühendisliği, kısaca teknoloji ve bilimin önde olduğu çoğu meslek.