En İyi 8 Sanal Tur; Evden çıkmadan dünyayı görün!
LIFESTYLE

En İyi 8 Sanal Tur; Evden çıkmadan dünyayı görün!

Ayasofya, Versailles Sarayı, Vatican veya Louvre Müzesi'ni evinizin konforunda keşfedin.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Nisan 2020

Zeynep Gürer

Birçoğumuzun yakın geleceğinin çoğunluğu belli ki evde geçecek! Bir süre duvarlarımızın dışına adım atmamak en iyisi. Ama bu hala keşfedemeyeceğimiz anlamına gelmiyor...

Bu büyüleyici sanal turlar sayesinde evinizi terk etmeden keşfedebileceğiniz manzaralardan ve deneyimlerden ilham alın:

1- VATİKAN, ROMA

Roma'nın görkemli mimarisi ve tarihi eserlerinden bazıları ile Vatikan müzelerinin birçoğu artık web sitesi üzerinden online turlarla elinizin altında. Sistine Şapeli'ne bir adım atın ve Michelangelo'nun efsanevi fresklerine bakın; web tarayıcınız üzerinden bile sonuç nefes kesici.

Burada keşfedin: Vatikan Dijital Turu


2- MACHU PİCCHU, CUZCO

Efsanevi Machu Picchu'yu tüm ihtişamıyla görmek için artık Peru'ya uçak bileti almanıza gerek yok. Bu Unesco Dünya Mirası sitesinin sanal turu sürükleyici ve dijital turunuzda size eşlik eden yararlı bir anlatıcıdan büyüleyici bilgilerle dolu. Tatlı Peru manzaralarıyla çevrili antik İnka harabelerini 360 ° manzarasının keyfini çıkarın.

Burada keşfedin: Machu Picchu Sanal Turu


3- LOUVRE, PARİS

Tanıtım gerektirmeyen bir müze olan Mona Lisa'nın evi, her yıl milyonlarca turistin sevdiği ve ziyaret ettiği bir cazibe merkezi. Müze seçkin kalıcı koleksiyonlarına göre bir dizi sanal tur hazırladı; Mısır antik eserlerinden Galerie d'Apollon'un dekoratif sanatlarına kadar dijital sunumlar çok geniş. Harita görünümleri ve ayrıntılı açıklamalar ile turun kendisi kolayca gezilebilir.

Burada keşfedin: Louvre Sanal Turu


4- AKROPOLİS, ATİNA

Antik Yunanistan'ın harikalarını oturma odanıza getiriyor. Klasik tarih severler için rüya gibi bir yer olan Atina Akropolü, dünyaca ünlü Parthenon'un evi ve yüzyıllardır turistler tarafından ziyaret ediliyor. Turla, Antik Yunanistan'a büyüleyici bir bakış açısı sağlayan 360 ° videoların keyfini çıkarabilirsiniz.

Burada keşfedin: Atina Akropolis Sanal Turu


5- KRALİYET AKADEMİSİ, LONDRA

Kraliyet Akademisi'nin bu sanal turu, kullanıcıların sergiyi keşfetmesine izin veriyor. Sanal turda altı ayrı galeri var ve yüksek kaliteli 360 ° fotoğrafçılık, ziyaretçilerin "kendi sonuçlarını çıkarmaları" için tasarlanan serginin gerçek bir tadını veriyor - böylece her alanın ne anlama geldiğini kendileri belirleyebiliyorlar.

Burada keşfedin: Kraliyet Akademisi Sanal Turu


6- MUSéE D'ORSAY, PARİS

Tarihi Musée d'Orsay, eski Orsay tren istasyonuna kuruldu ve başlangıçta 1900 Evrensel Sergisi için inşa edildi. Şu anda 1848-1914 yılları arasında çarpıcı Belle Époque sanat koleksiyonlarını sergiliyor. Sanal tur, Monet, Gauguin ve Van Gogh dahil olmak üzere en seçkin Fransız sanatçıların eserlerini görebileceğiniz zengin koridorlarda gezinti imkanı sağlıyor. Müzenin uzun kuyrukları Paris'te meşhur, bu yüzden şimdi saatlerce beklemeden manzaralara odaklanabilirsiniz.

Burada keşfedin: Musée d'Orsay


7- VERSAY SARAYI, VERSAY

Versay Sarayı, tarihi mekanda etkileşimli bir yürüyüşe izin veren efsanevi 'Aynalar Salonu'nu açtı. Marie Antoinette'in izinden yürüyün ve 800 hektarın üzerine yayılmış bahçeleri, göz kamaştırıcı çeşmelerle inceleyin. 18 binden fazla sanat eserini online keşfetmek kaçırılmayacak bir fırsat.

Burada keşfedin: Versay Sarayı


8- AYASOFYA MÜZESİ - İSTANBUL

Bu listeye güzeller güzeli Ayasofya'yı almamak haksızlık olur. İstanbul'un simgelerinden biri olan Ayasofya, 532-537 yılları arasında inşa edildi. 1935 yılından bu yana ise yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Mimarlık tarihinin başyapıtlarından biri olan Ayasofya, sanatseverleri 'online' ağırlamaya devam ediyor.

Burada keşfedin: Ayasofya Müzesi