Oscar Ödülleri'ne pandemi düzenlemesi
LIFESTYLE

Oscar Ödülleri'ne pandemi düzenlemesi

Corona virüs salgını nedeniyle filmler vizyona giremediği için Oscar ödüllerine aday olma kriterleri değiştirildi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Nisan 2020

Akademi, bu yıl için 'Oscar'a aday olmak için en az 1 hafta Los Angeles'ta vizyona girme' kuralının uygulanmayacağını açıkladı. Bir filmin Oscar'a aday olabilmesi için en az yedi gün boyunca Los Angeles Bölgesi'nde ticari bir sinema salonunda vizyona girmesi gerekiyordu.

Salgın sinema dünyasını altüst etmeye devam ediyor. Onlarca dev bütçeli filmin vizyon tarihleri değişirken aralarında Cannes Film Festivali'nin de bulunduğu birçok festival iptal oldu. Sinema salonları kapalı olduğu için yüzlerce film vizyona giremedi.

Oscar Ödülleri, corona virüs salgını nedeniyle sinema salonlarının kapanmasının ardından sadece internet üzerinden içerik sağlayan platformlarda yer bulan filmlerin de bu yılki yarışta yer alacağını açıkladı. Akademi bu düzenlemenin 2020 yılını kapsadığını belirtti.

Oscar Ödülleri'ne aday olabilmek için Netflix gibi içerik sunan platformların orijinal yapımları için de Los Angeles'ta en az 7 gün boyunca ve üçer seans olarak gösterim şartı vardı. Sadece bu yıl geçerli olmak üzere Akademi bu kuralında değişikliğe gitti ve diğer bütün şartlar yerine getirilmek koşuluyla gösterim şartını kaldırdı.

Akademi tarihinde ilk kez doğrudan dijital platformlarda seyirciyle buluşan filmleri de Oscar adaylığı için değerlendirmeye alacak.