Adele'e 45 kilo verdiren Sirtfood diyeti
LIFESTYLE

Adele'e 45 kilo verdiren Sirtfood diyeti

Tüm dünyada şu sıra en çok Adele'e 45 kilo verdiren Sirtfood diyeti merak ediliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Mayıs 2020

İngiliz şarkıcı Adele şimdilerde verdiği kilolar ile gündemde. 32. yaş gününde Instagram'a koyduğu fotoğrafı ile tüm dikkatleri üzerine çeken Adele, artık 45 kilo daha zayıf.

Adele dışında Lorraine Pascale ve Joddie Kid gibi ünlülerin de kilo vermek için başvurduğu diyetin ayrıntıları...

Diyetin adı Sirtfood. Sirtuin genlerini aktive eden temel yiyecekleri tüketip bir de bunun yanına egzersiz ekliyorsunuz. İngiltere'de beslenme uzmanları Aidan Goggins ve Glen Matten tarafından geliştirilen diyetin yağ ve kas yapmada yardımcı olduğu iddia ediliyor. Elbette aksini savunan ve bu diyetin kilo aldıracağını söyleyen uzmanlar da yok değil. O yüzden siz siz olun bir diyete başlamadan evvel mutlaka beslenme uzmanınıza danışın.

Bu arada Sirtfood reçeteleri bulunduran pek çok kitap var satışta. İnternette de farklı tarifler bulmanız mümkün. Benim favorilerim kara buğdaylı noodle ve spagetti ile olanlar. Hem üzerine pek çok baharat, yeşillik ve kızarmış karides tarzı yiyecekler ekleyebiliyorsunuz. Zerdeçallı tavuk yine zerdeçal marineli fırında somon da en kolay ve lezzetli tariflerden birkaçı.

Bu da kalori kısıtlaması yapmak ve sadece bin kalori almak demek. "Bunu kim yapsa kilo verir" diyebilirsiniz ama neyse ki diğer haftalar durum değişiyor. Bu arada ana öğünleriniz omlet ya da kara buğdaylı noodle ve karides tava gibi seçeneklerden oluşuyor.

Dört ile yedinci gün arasında ise iki kere detoks karışımı içip, iki ana öğün tüketebiliyorsunuz. Bu günlerde kalori alımı bin 500'e çıkıyor. Sonraki iki hafta ise diyetin son kısmı başlıyor. Bu haftalarda kalori kısıtlaması yok. Günde bir kez yeşil detoks suyunuzu içip üç kez istediğiniz tarifleri tüketebiliyorsunuz. Bu kısmı dilediğiniz kadar uzatabiliyorsunuz da.

Sirtfood diyetiyle yeni 'süper yiyecekler' hayatımıza giriyor. Kale, karabuğday hâlâ listede ama bunun yanına kırmızı soğan, bitter çikolata, hurma, elma, maydanoz, yabanmersini, zerdeçal, kapari, soya, yeşil çay, roka ve çilek gibi gıdalar ekleniyor. Zira bu gıdaların zayıflama genini harekete geçirdiği iddia ediliyor.