Orhan Pamuk'un "Masumiyet Müzesi" dizi oluyor
LIFESTYLE

Orhan Pamuk'un "Masumiyet Müzesi" dizi oluyor

Orhan Pamuk'un Türkiye'de ve dünyada büyük yankı uyandıran eseri "Masumiyet Müzesi"nin Amazon tarafından televizyona uyarlanacağı öne sürüldü.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Mayıs 2020

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un en sevilen eserlerinden biri olan Masumiyet Müzesi'nin Amazon tarafından televizyona uyarlanacağı iddia edildi. İki yıldır gündemde olan ve Prime Video'da yayınlanması beklenen dizi için çalışmalara başlandığı duyuruldu.

Projenin başında, global projelerle tanınan Erik Barmack ve OGM Pictures bulunuyor. Kitabın haklarını alan Barmack'ın başrol için düşündüğü ismin ise Çağatay Ulusoy olduğu öne sürüldü.

2006 yılında Nobel Ödülü kazanan yazar Orhan Pamuk'un televizyona uyarlanacak eseri olan Masumuyet Müzesi, 2008 yılında satışa sunuldu. Orhan Pamuk, bu eserini kızı Rüya'ya ithaf etti. Kitap on yıllık bir çalışmanın ürünü olarak tamamlandı.

New York Times'a göre Masumiyet Müzesi, 2009 yılının en iyi kitapları arasında yer alıyor. Orhan Pamuk, kitabın ardından, 2012 yılında kendi romanından esinlenerek romanla aynı adı taşıyan müzeyi hayata geçirdi. Müze, aynı zamanda İstanbul'da kurulan ilk şehir müzesi olarak da kayıtlara geçti.