Venedik Film Festivali'ne erteleme yok
LIFESTYLE

Venedik Film Festivali'ne erteleme yok

Dünya çapında festivallerin çoğu iptal edilirken dünyanın en büyük sinema etkinliklerinden biri olan Venedik Film Festivali planlandığı gibi Eylül'de yapılacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Mayıs 2020

Cannes, Toronto, New York, San Sebastian, Karlovy Vary gibi dünya çapında festivallerin iptal edilmesine rağmen dünyanın en büyük sinema etkinliklerinden biri olan Venedik Film Festivali planlandığı gibi eylülde yapılacak.

Festival direktörü Luca Zaia'nın da doğruladığı etkinlik, 2-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Mayıs ayı başında film endüstrisi yöneticileriyle endişelerini ve önerilerini kaydetmek amacıyla bir araştırma yapıldı. Venedik Film Festivali Sanat Yönetmeni Alberto Barbera tarafından ortaya koyanan araştırma sonucunda, film endüstrisi çalışanlarının festivalin geri dönmesi için ne kadar istekli oldukları kaydedildi.

Barbera, yazdığı mektubunda, sinema sektörü yöneticilerine hitaben, "Hepinizin festivali, bu zor zamanlarda bile yeni bir başlangıç ve sinemayı canlı tutmak için güçlü bir işaret için kullanmak isteyip istemediğini bilmeden planlamanın imkansız olduğunu biliyoruz" dedi. Sektör temsilcilerinden gelen cevaplar üzerine organizatörler, festivalin planlandığı gibi yapılmasını 'güvenli' buldu.