İstanbul Modern'den çağrı
LIFESTYLE

İstanbul Modern'den çağrı

İstanbul Modern, “Şimdinin Peşinde” adlı koleksiyon sergisinde yer alan sanatçılara, pandemi günlerinde hayatlarına nasıl devam ettiklerini anlatmaları için çağrıda bulundu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Mayıs 2020

İstanbul Modern, sergi sanal turları, dijital arşiv, YouTube kanalından yapıtlara ilişkin anlatımlar gibi pek çok paylaşımının yanı sıra, sanatçıları merkezine alan içerikleri de sanatseverlerle buluşturuyor.

İstanbul Modern, ziyaretçiyle buluşan "Şimdinin Peşinde" adlı koleksiyon sergisinde yer alan sanatçıları, pandemi günlerinde hayatlarına nasıl devam ettiklerini anlatmaları için davet etti.

Müze, "Şu anda neredesiniz?", "Neler üstünde çalışıyorsunuz?" ve "Sanat üretmediğiniz zamanlarda neler yapıyorsunuz?" sorularına her sanatçıdan farklı bir cevap aldı. İlk olarak, Paris'te yaşamını sürdüren Mehmet Güleryüz'ün hem hayat hem de sanat pratiğini paylaştığı videosu, İstanbul Modern'in tüm dijital kanallarında izleyicilerle buluşuyor.

"Şimdinin Peşinde" koleksiyon sergisinde yapıtları yer alan Murat Akagündüz, Rasim Aksan, Deniz Aktaş, Mehtap Baydu, Taner Ceylan, İnci Eviner, Mehmet Güleryüz, Hüsamettin Koçan, İrfan Önürmen, Necla Rüzgar, Sarkis, Güneş Terkol, Canan Tolon, Tunca ve Nil Yalter'in pandemi dönemindeki sanat üretimlerini belgeleyen videoları da müzenin tüm dijital platformlarında yayında.