Michael Kors yeni moda takvimini benimsiyor
LIFESTYLE

Michael Kors yeni moda takvimini benimsiyor

Amerikalı tasarımcı Michael Kors, eski sistemi geride bırakmak için diğer markalara katılıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Haziran 2020

Michael Kors, artık geleneksel moda takvimine uyum göstermeyeceğini açıklayan son marka oldu. Amerikalı tasarımcı, ekibinin artık yılda sadece iki koleksiyon yayınlayacağını, bu Eylül'de New York Moda Haftası'nı atlayacağını ve kıyafetlerini halka açıklamadan önce perakendecilere satacağını söyledi.

"Uzun zamandır moda takviminin değişmesi gerektiğini düşünüyordum" ifadelerini kullanan Michael Kors, "Moda topluluğu içinde Giorgio Armani'den Dries Van Noten'e, Gucci'den YSL'ye, dünyanın dört bir yanındaki büyük perakendecilere kadar takvim hakkındaki açık diyalogu ve süreci yavaşlatabilecek yeni yolları görmek benim için heyecan verici." dedi.

Michael Kors şimdi yılda bir kere İkbahar/Yaz ve bir kere de Sonbahar/Kış olmak üzere iki koleksiyon üretecek ve tüm koleksiyonları aynı anda satmak yerine kademeli olarak mağazalara teslim edecek.

Saint Laurent, Paris Moda Haftası takvimini kendi yaklaşımını benimseme lehine bırakacağını açıklarken, Gucci ayrıca geleneksel çalışma biçiminden geri adım atılacağını ve yılda beş ila iki şovdan geri çekileceğini duyurdu.