Kristen Stewart Prenses Diana'yı canlandıracak
LIFESTYLE

Kristen Stewart Prenses Diana'yı canlandıracak

Kristen Stewart, Pablo Larrain'in "Spencer" filminde Prenses Diana'yı oynayacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Haziran 2020

Kristen Stewart Pablo Larrain'in çekeceği yeni bir filmde Prenses Diana'yı oynamaya hazırlanıyor. "Spencer" adlı drama, Diana'nın Prens Charles'tan ayrılmaya karar verdiği 1990'ların başındaki bir hafta sonunu anlatacak. Pablo Larrain, daha önce de biyografik filmler olan Neruda ve Jackie'yi yönetti. Spencer filminin senaryosu ise Steven Knight'a ait.

Spencer, 1990'ların başında, Diana'nın Prens Charles ile olan evliliğin artık yürümediğine karar verdiği hafta sonuna odaklanıyor. Diana, Noel kutlaması için Norfolk'taki sarayda geçirdiği bu kritik hafta sonunun ardından bir gün kendini kraliçe yapabilecek yoldan uzaklaşmaya karar veriyor. Filmin hikâyesinin tamamının üç güne yayılacağı belirtiliyor.

Diana Frances Spencer ve Prens Charles 1981'de evlendi. Ancak Prenses Diana ve Prens Charles bu evlilikte hiçbir zaman mutluluğu yakalayamadı. Çift, 1992'de ayrıldı ve evlilik 1996 yılındaki boşanmayla son buldu. Prenses Diana, 1997'de Paris'te bir trafik kazasında öldü.

Pablo Larraín filmle ilgili olarak "Hayatının sadece üç günü ve bu kısa sürede kim olduğuna daha geniş, daha büyük bir perspektiften bakma şansına sahipsiniz. Kaderinin ne olduğunu, başına ne geldiğini hepimiz biliyoruz ve buraya gitmemiz gerekmiyor. Nereye gitmek istediğini ve kim olmak istediğini ifade edebildiği bu daha samimi yerde kalacağız" ifadelerini kullandı.

Bir araya getirdiği isimlerle heyecan yaratan Spencer'ın prodüksiyonuna 2021'in ilk aylarında başlanması planlanıyor.