House of the Dragon geliyor
LIFESTYLE

House of the Dragon geliyor

HBO, Targaryen odaklı "House of the Dragon" adlı dizisiyle Game of Thrones hayranlarını sevindirmeye hazırlanıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Temmuz 2020

HBO, Targaryens Hanedanı etrafında geçen "House of the Dragon" olarak adlandırılan bir Game of Thrones öncesi dizisi üzerinde çalıştığını resmen doğruladı. House of the Dragon, Game of Thrones efsanesinin 300 yıl öncesini anlatacak.

Game of Thrones'un devamı niteliğinde olan ancak bu dizi efsanesinin sonunu değil, öncesini anlatan House of the Dragon'un 2022 yılında yayınlanacağı açıklandı. House of the Dragon, George RR Martin'in Fire & Blood adlı kitabını temel alıyor.

Fire & Blood konusu; Taht Oyunları'nda yaşanan olaylardan yüzyıllar önce, –Valyria Kıyameti'nden sağ çıkan tek ejderlordları ailesi olan– Targaryen Hanesi, Ejderha Kayası'na yerleşmişti. Westeros tarihinin en şanlı ama bir o kadar da tartışmalı hanesinin öyküsü, Ateş ve Kan'da, ateş ve kanla yazılıyor. Ejderhanın ejderhayla, kardeşin kardeşle savaştığı, bildiğimiz anlamda Westeros'u Westeros yapan bu dönem, Demir Taht'ın yaratıcısı efsanevi Fatih Aegon'la başlıyor. Fatih'ten sonra gelen âlimler ve zalimler, korkaklar ve kahramanlar ama en çok da muazzam ejderhalar o tahtı elinde tutmak isteyen kral ve kraliçelerin hırslarının bir parçası oluyor.