Sofistike detaylar
LIFESTYLE

Sofistike detaylar

Rafine tarzıyla tanıdığımız Boho Loves Elif Mısırlı markasının kurucusu ve kreatif direktörü Elif Mısırlı, kişisel stil seçimlerini ve yeni koleksiyonunu anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Temmuz 2020

Bade Çakar
Fotoğraflar Serkan Eldeleklioğlu

Koleksiyonlarınızın odak noktası her zaman elbise oluyor. Elbisenin sizin için diğer tasarımlardan farkı nedir?
Günümüz kadınının, işte ve sosyal hayatta, içinde kendini şık ve rahat hissedebileceği tek parçanın elbise olduğuna inanıyorum. Bu yüzden diğer tasarımlardan çok elbiseyi tercih ediyorum.

Yeni koleksiyonunuzda hangi detaylar öne çıkıyor?
Her zaman olduğu gibi bu yaz da koleksiyonum emprime ve vegan kumaşlar içeriyor. Zarif olduğu kadar göz alıcı bir koleksiyon oldu.

Yaratım sürecinde ilham kaynaklarınız nelerdi?
Başlıca ilham kaynağım her zaman Ege. Geçen yaz gittiğimiz Skorpios Adası ve Maria Callas yaz koleksiyonumun ilham kaynakları oldu.

Koleksiyonunuzu oluştururken aklınızda nasıl bir kadın profili vardı?
Her zaman hayalimde canlandırdığım kadın aynı. Kendi stili olan, modayla ilgili ama ondan etkilenmeyen, dünyadaki bütün yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri kendi tarzına sızdırabilen bir kadın. Bu koleksiyonu da giydiği emprime desenle bütünleşen, kendi stilini oluşturmuş bir kadını düşünerek hazırladım.

Kendi stil tercihleriniz de hep bu yönde.Tasarımlarınıza kişisel seçimleriniz ne şekilde yansıyor?
Markamın benim stilimden doğduğunu düşünüyorum. Gösterişsiz ama şık, göze batmayacak detayları olan maskülen bir stilim var. Biraz şımarıkça olabilir belki ama giymekten hoşlanmayacağım hiçbir şeyi markam için de yapmıyorum.

Tasarımlarınızda kullanmaktan hoşlandığınız materyal ve detaylar neler?
En sevdiğim materyaller; koton, ipek ve keten. Detay olarak ise fistoyu bu sene çok kullandım.

Tasarım dilinizi nasıl tarif edersiniz? Başladığınız noktadan bugüne nasıl evrildi?
Tasarım dilim, sade ve rahat, göze batmaya çalışmayan bir şıklık. Başladığım zamandan bugüne çok şeyin değiştiğini düşünmüyorum. Galiba daha sadeleştim ve desenleri daha fazla sevmeye başladım.

Gardırobunuzun vazgeçilmez parçaları hangileri?
Hermès çanta ve clutch, Gucci loafer, Brunello Cucinelli kazak ve ceket, Zadig & Voltaire çizgili tişört, eski Levi's 501 beyaz ve mavi jean'lerim, sandaletlerim ve tabii ki vintage mücevherlerim.

Yaz stilinizin olmazsa olmazları neler?
Hermès şapka ve şallarım, çizgili mayolarım ve Ancient Greek Sandals. Uzun kollu çizgili elbiselerim de her daim benimle olacak.

Sezon trendlerinden yola çıkarak, bu yaz Boho Loves Elif Mısırlı elbiselerin ne tarz parçalarla bir araya getirilmesini önerirsiniz?
Kafamda oluşturduğum ve elbiselerimi giymesini istediğim kadın imajı çok belli: Panama şapka, hasır çanta, sandalet ve büyük küpelerle harika görünen biri...

Şu an tüm dünyanın içinde bulunduğu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Moda dünyasının geleceğine dair sizin görüşünüz nedir?
Bence lüks kavramı olması gerektiği yere çıkacak ve ulaşılabilirlikten uzaklaşacak. İnsanlar daha çok giyebilecekleri, kumaşları daha kaliteli, vücuda uyumlu kıyafetlere yönelecek. Yerli markalar değer kazanacak diye düşünüyorum.

Gelecek planlarınızda bir değişiklik oldu mu?
Gelecek planlarımda çok değişiklik olmadı. Sadece bu dönemle birlikte online alana daha fazla yatırım yapmayı düşünüyorum.