Sürdürülebilir gastronomi
LIFESTYLE

Sürdürülebilir gastronomi

Mandarin Oriental, Bodrum’un görsel dokunuşlarla zenginleştirilen sezon lezzetlerini Executive Sous Chef Berk Alpay’dan dinledik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Ağustos 2020

Mandarin Oriental, Bodrum'un bünyesinde bulunan yeme-içme noktalarından bahseder misiniz?
Her yaz olduğu gibi bu sezon da birbirinden özel konumlara sahip lezzet duraklarıyla misafirlerimize eşsiz bir gastronomi deneyimi yaşatıyoruz. Deniz ürünlerinin benzersiz adresi Bodrum Balıkçısı, Asya mutfağının en rafine örneklerinden Kurochan by IOKI ve mükemmel bir kahvaltı seçkisi sunan Sofra'nın yanı sıra enfes tatlı kaçamaklarının vazgeçilmez noktası The Mandarin Cake Shop, yenilikçi kokteylleriyle Mandarin Bar, gün ortasında leziz molalar için Blue Beach Club & Bar ve Pool Bar & Restaurant konuklarımızın tatiline tat katmayı bekliyor.

Tesis, açıldığı günden beri prestijli global ödüllere layık görülen restoranlarıyla tanınıyor. Bu başarının sırrı nedir?
Çok klasik olacak ama başarı asla tesadüf değil! İnanın, bu oteldeki her birimde, her pozisyonda görev alan çalışma arkadaşlarımız inanılmaz bir özveri ile çalışıyor. Çok yoğun ancak kısa bir sezonumuz var. Tüm ekip olarak, deneyimlerimizi pozitif enerjimizle birleştirerek, sezonun başında derin bir nefes alıp işe koyuluyor, sezon sonuna dek tek yürek, otelimizin başarısı ve tüm misafirlerimizin memnuniyeti için uğraşıyoruz. Sizin favori restoranınız hangisi? Klasik balık restoranımız Bodrum Balıkçısı, tamamen günlük, taze deniz balıkları ve ev yapımı özel mezeleri ile her sene misafirlerimizden mükemmel yorumlar almamıza yol açıyor. Asya mutfağının en rafine halini misafirlere sunan Kurochan by IOKI de akşam yemekleri için çokça tercih edilen yerlerden biri ve özellikle bu sezon hayata geçirdiği yepyeni teppanyaki menüsüyle bize hayli heyecan veriyor.

Günümüz gastronomi trendlerini takip ediyor musunuz? Sizce gastronomi ne yönde ilerliyor?
Şu anda tıpkı moda gibi gastronomi de en sadeye ve köklere dönüş felsefesiyle ilerliyor. Tamamen lezzet odaklı, yöresel doğal ürünler ve geleneksel tariflerin yetenekli şefler tarafından tekrar canlandırıldığı güzel bir süreçten geçiyoruz. Beslenme piramidinin tamamen değiştiği bu dönemde, Türkiye olarak gastronomi alanında muazzam zenginliklere sahip olduğumuzu söyleyebilirim.

Restoranların menülerinde ne sıklıkta değişikliğe gidiyorsunuz ve menüler hangi kriterler doğrultusunda belirleniyor?
Yakın zamana kadar çok hızlı ve doğallıktan uzak ilerleyen yemek trendleri, tıpkı modadaki gibi köklerine geri döndü. Önceleri daha sofistike sunumlara sahip tabaklar oluşturulurken, son dönemde dünya genelinde trendler lokal ve sürdürebilir lezzetlere yöneldi. Zengin kültürel tarihine ve yöresel lezzetlerine bakıldığında, bu durumun ülkemize büyük bir avantaj sağladığını görüyoruz. Biz de Mandarin Oriental, Bodrum olarak verimli topraklarımızın çok çeşitli mahsullerinden faydalanıyor ve taptaze ürünlerle sezonluk menülerimizi hazırlıyoruz. Öte yandan, sezon içinde yerel dokunuşlarla ufak sürprizler yaparak değerli misafirlerimizi şaşırtmayı da ihmal etmiyoruz.