Sussex Düşesi Olmadan Önce Meghan Markle'ın Hayatı
LIFESTYLE

Sussex Düşesi Olmadan Önce Meghan Markle'ın Hayatı

Meghan Markle'ın Sussex Düşesi olmadan önce nasıl bir hayatı vardı, 9 bilinmeyen etkileyici özelliği ile özetledik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Ağustos 2020

Simay Keskintepe

Oyuncu, aktivist, girişimci ve Sussex Düşesi olarak tanınıyor olabilir, ancak Prens Harry ile evlenip Archie'nin annesi olmadan önce Meghan Markle kendi başına başarılı ve yoğun bir yaşam sürdü. Kraliyet ailesiyle evlenmeden önce Amerikan hukuk draması ''Suits''de Rachel Zane olarak biliniyordu ki, Meghan ayrıca kraliyet unvanını kazanmadan önce uzun başarı listesinde birçok başka isme de sahipti. Düşesin peri masalı romantizminini bulmadan önce başka neler yaptığını merak ediyorsanız, Meghan Markle'ın Prens Harry ile tanışmadan önceki hayatı bakalım nasıldı.

Los Angeles'ta doğup büyüyen Meghan, Prens Harry'den kesinlikle daha rahat bir çocukluk geçirdi. Verilen adı aslında Rachel Meghan Markle idi, yani Suits karakteriyle de adını paylaşıyor.

Genç Aktivist

Babası Thomas Markle, Emmy ödüllü bir ışık yönetmeni o ve sık sık en küçük kızını sete götürürmüş. Meghan, yalnızca 11 yaşındayken, kadınlara yönelik bir bulaşık deterjanı reklamını gördüğünde reklamlar hakkında bir ev ödevi üzerinde çalışıyordu. "Çocukların böyle şeyler düşünerek büyümelerinin doğru olduğunu düşünmüyorum, sadece kadınların her şeyi yapıyor olması," diye düşünen Markle, şirket temsilcileri, Hillary Clinton, Gloria Allred ve Nick News sunucusu Linda Ellerbee dahil, aklına gelebilecek en güçlü kişilere genç bir aktivist olarak sesini de duyurmayı başarmış. Procter & Gamble, birkaç gün sonra reklam sloganını "Amerika'nın her yerinden kadınlar" yerine "Amerika'nın her yerinden insanlar" olarak değiştirdi.

Yoga

Meghan Markle her zaman formda kalmayı bir öncelik haline getirdi. Pilates ve koşmaya ek olarak yoga, Markle'ın fitness rutininin önemli bir parçasıydı. Markle'ın yoga sevgisi annesinden geliyor. Doria Ragland bir yoga eğitmeni ve kızını yedi yaşında yogayla tanıtmasıyla, Markle, o zamanlar Downward Dog'a tamamen yatkın olmadığını kabul etse de fitness hayatının düzenli bir parçası haline getirdi.

Northwestern Üniversitesi'nde çift anadal yaptı

Kendini "tiyatro aşığı" olarak bilen Markle, her zaman hem sahne hem de politikayla ilgilendiğini ve üniversitede çift anadal yapmak zorunda kaldığını söyledi. Bir klişe olma fikrinden nefret eden Markle aktris olmaya karar veren Los Angeles'lı bir kız profilinden hiç hoşlanmıyor. Bundan daha fazlasını isteyen ve politikayı her zaman seven biri olan Meghan bu yüzden ana dalını tamamen değiştirip tiyatro ve uluslararası ilişkilerde çift anadal yapmış.

Lider

Markle, dünyanın dört bir yanındaki genç liderlerin bir araya gelerek dünya sorunları için çözümler üreten One Young World'e dahil oldu. Herhangi bir bireyin sesini kullanmayı seçerse ne kadar güçlü olabileceğini deneyimleyerek öğrenen Meghan Markle ayrıca Birleşmiş Milletler'e Kadınların Siyasi Katılımı ve Liderliği için Kadın Savunucusu olarak hizmet etti, mülteci kamplarını ziyaret etti ve aynı zamanda toplumlarında olumlu değişiklikler yapan dünya çapında kadınlarla buluştu.

2016 yılında Markle,Global Ambassador for World Vision elçisi oldu. Teşvik ettiği kampanyalar, ihtiyacı olanlara temiz su sağlamaya yardımcı oluyor ve dünyanın dört bir yanındaki genç kızların erişebileceği eğitim eksikliği konusunda daha fazla farkındalık getiriyor.

Televizyon Show'u

Meghan, henüz üniversitede iken ilk seçmelerine imza atmasına rağmen, tıpkı herkes gibi sektördeki türbülansla girdi. Suits'ten önce bir zamanlar ''Deal or No Deal'' adlı oyun showunda yer aldı, ancak bundan nefret ediyordu.

Kaligrafi

İnanılmaz derecede güzel bir el yazısı var ve hatta kaligrafi ile uğraşıyor. Amatör kaligrafi çalışmalarından ünlüler için düğün davetiyeleri tasarlamasına kadar, el yazısı aslında küçük bir hobiye dönüştü. Meghan'ın oyunculuk kariyeri dışında kaligrafi ve kitaplar konusunda da oldukça meraklıydı. Tüm bunların yanında kendini desteklemek adına da kitap ciltlemeyi öğrenen Meghan, kendisi ve Prens Harry'nin Afrika'daki kraliyet turu sırasında, yerel zanaatkârlara ve yeni başlayanlara bir platform sağlayan bir sosyal girişim olan Victoria Yards'ı ziyaret etti ve burada üç defter satın aldı ve ardından kitap ciltleme konusunda atölye çalışmaları yaptığını açıkladı!

Kanada

Kanada onun ikinci evi oldu. Suits'de oynadığı yıllarda, hukukçu Rachel Zane rolü Meghan'ını yıldız yapmıştı. Çekimler Toronto'da gerçekleştiğinden beri, yılın yaklaşık sekiz ayını Kanada'da geçirdi - bu nedenle kendisine "evlat edinilmiş Canuck" adını verdi.

The Tig

"The Tig" adında kendine ait bir yaşam tarzı blogu sahibiydi Markle. Kraliyet ailesi, hayırsever çabalarının dışında herhangi bir şeyi açıkça onaylamaktan kaçınsa da, Düşes olmadan önce Meghan yemek, seyahat, moda ve güzellik hakkındaki zevklerini, rutinlerini eski blogu "The Tig" aracılığıyla paylaşırdı. Şimdi ana sayfayı ziyaret edin ve Meghan'ın okuyucularına tatlı veda mesajını hala görebilirsiniz.

Markle nihayetinde Nisan 2017'de, Windsor Kalesi'ndeki Prens Harry'ye evlenmeden yaklaşık bir yıl önce Tig'i kapattı. Veda notunda "Bir tutku olarak başlayan şey inanılmaz bir ilham, destek, eğlence ve anlamlı bir topluluğa dönüştü." Diye yazdı. "Günlerimi daha aydınlık bir hale getirdiniz ve bu deneyim beni neşeyle doldurdu."

O büyük bir gurme.

Her zaman harika yeni restoranlar ve yeni tarifler bulma arayışında olan Markle, modadan önce kaliteli yemek ve deneysel mutfağa girdiğini iddia ediyor. "Kendinizi gerçekten yemeğe atmanın ve nereden geldiğini kucaklamanın bir değeri olduğunu düşünen Markle, The Tig zamanlarında dünyada gezdiği restaurantlardan ve tariflerden bahsettiği yazılarla da ilham veriyordu. Kendi mutfağından saray mutfağına yolculuğunda, acaba şimdiler de Santa Barbara'daki yeni evinin mutfağında neler pişirmekte…