İncir Mevsimi Geçmeden
LIFESTYLE

İncir Mevsimi Geçmeden

Yaz'ın son demlerinde ağzımıza bal çalan incir sofralarda hayat buluyor. Yaz akşamlarınıza renk katacak 3 incir tarifi seçtik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Ağustos 2020

Taze incir ise tartışmasız en güzel meyvelerden biridir. Ege için en taze incir sezonu yazın sonundan sonbaharın başlarına kadardır, ki bu dönem incire doymak için de bir fırsat.

Taze İncir Tart

Malzemeler

1 fincan un

2 yemek kaşığı şeker

1/2 çay kaşığı tuz

8 yemek kaşığı) tuzsuz tereyağı

1/4 su bardağı buzlu su

Dolgu için:

800 gr mascarpone peyniri

1/4 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

1/4 çay kaşığı tuz

Süslemeler:

1 bardak taze incir (dilimlenmiş)

1-2 yemek kaşığı bal

Un, şeker, tuz ve tereyağını hepsi karışıp tanecikli bir hal alana kadar karıştırın.

Karıştırmaya devam ederken soğuk suyu da ekleyin ve hamur şeklini alana kadar da devam edin.

Hazır olan hamuru en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ve ardından tart tepsinize yerleştirin.

Hamuru önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, hamur altın rengini alana kadar pişirin.

Dolguyu yapmak için mascarpone peyniri, şeker, limon suyu ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Çırpma teli veya el mikseri kullanarak şeker eriyene ve karışım birleşene kadar devam edin.

Hazır olan dolguyu, altın rengini almış olan tart hamurunun üstüne yayın ve peynir eriyip, hamur da açık kahve bir renk alana kadar 40-45 dakika kadar fırında tutun. Tartı tepsinden iyice soğumadan çıkarmayın.

Tartın süslemeleri için, İncirleri dilimledikten sonra ve tartın üzerine koyup üstlerinde de bal gezdirin.

Smoothie

Malzemeler

1/2 muz (olgun)

4 incir (taze, ikiye bölünmüş)

Bir kase yoğurt

1 yemek kaşığı bal

1 tutam tuz

1/4 ila 1/2 bardak süt (istenen kıvama bağlı olarak)

İncir saplarının uçlarını kesin, ikiye bölün ve bir blender veya küçük mutfak robotuna ekleyin.

Muzun yarısını, yoğurdu, balı, tuzu ve 1/4 fincan sütü blendere ekleyin.

Pürüzsüz olana kadar püre haline getirin ve daha ince bir kıvam istiyorsanız süt eklemeye devam edin.

Daha soğuk bir smoothie için, muzu soyun, ikiye bölün, plastik bir dondurucu poşetine koyun ve blendere eklemeden önce dondurun.

Sorbet

Taze incir ve bir tutam limon suyu kolay, zarif bir incir sorbet tarifini hayata geçiriyor . İncirlerin ferahlatıcı, hafif ılık notaları, bu buz gibi sorbet haliyle nefis bir lezzet kontrastı yaratıyor.

Malzemeler

4 su bardağı olgun incir

1/2 su bardağı toz şeker

1/4 su bardağı su

2 yemek kaşığı limon suyu

Orta boy bir tencerede, kısık ateşte incir, şeker ve suyu şeker tamamen eriyene kadar ısıtın.

İncir karışımını ve limon suyunu, karışım pürüzsüz olana kadar bir mutfak robotunda veya blenderde karıştırın.

İncir püresini kullandığınız dondurma makinesinin talimatlarına göre dondurun.

Ardından üstüne nane yaprakları da koyarak yazın son demlerini ev yapımı fresh incir ve nane sorbetsiyle tadını çıkarın.