Birlikte Yol Almak
LIFESTYLE

Birlikte Yol Almak

Istanbul’74’ün kurucularından Demet Müftüoğlu Eşeli’nin tabiriyle, “Bodrum’dan eve güneşli, tuzlu ve mutlu hatıralarla dönme sözü veriyor.” Maçakızı Otel

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Ağustos 2020

'Kültürümüze yolculuk' temalı '74Escape Store & Gallery, Istanbul'74'ün kurucularından Demet Müftüoğlu Eşeli'nin tabiriyle, "Bodrum'dan eve güneşli, tuzlu ve mutlu hatıralarla dönme sözü veriyor." Yerel tasarımcıları destekleyen projeyi ve mekan olarak neden Maçakızı Otel'i seçtiğini konuştuk.

Herkes için çok zorlayıcı bir dönemden geçiyoruz bu yıl. Siz pandemi sürecinden nasıl etkilendiniz?

Clutch, Bago

...Pandemi dönemini ben de herkes gibi uzun süre evde geçirdim ve bu süre boyunca komünitemizin iletişimde kalmaya olan bağlılığından ve ekibimin enerjisinden ilham aldım. Istanbul'74 olarak bu dönemde birçok yeni proje hayata geçirdik. Bana en iyi gelen projelerimizden biri '74Podcast oldu. Şu an için beşi İngilizce, biri Türkçe olmak üzere altı serimizle yayına devam ediyoruz. Bugün, gerçek yaratılıcılığın öne çıktığı ve samimi olmayan her şeyin göze battığı bir dönemdeyiz. Bu süreci örnek oluşturan orijinal projeler ortaya koyarak atlatabileceğimize inanıyorum. Dijital varlığımızın önemi,sosyal mesafeyi korumakla yükümlü olduğumuz bu dönemde iyice arttı.

Proje için Bodrum'u ve Maçakızı Otel'i seçmenizin özel bir sebebi var mı?

Konsepti 'KültürümüzeYolculuk' olarak belirledikten sonra,Türkiye'de Antik Çağ'a dayanan 7000 yıllık tarihi ile birçok uygarlık ve kültüre ev sahipliği yapmış olan Bodrum'un bu proje için harika olacağını düşündük. Maçakızı Otel, Ege'nin ruhunu en güzel yansıtan, Bodrum'un en ikonik ve özel yerlerinden biri. 70'lere uzanan hikayesi, Ayla Emiroğlu ve Sahir Erozan'ın her köşesinde hissedilen özenli dokunuşlarıyla; büyülü atmosferi ve güzel enerjisi bu projeyle çok uyumlu oldu.

'74Escape Store & Gallery nasıl ortaya çıktı?

...Her seyahatimden mutlaka bana orayı hatırlatan bir şeyler almayı çok severim.Topladığım aksesuarlar, dekoratif objeler ve bunların hikayelerini paylaşmak benim için büyük bir keyif.'74Escape'i bu duygularda bir mekan kurgusu ile geliştirmeyi düşünürken, hep bulunduğu bölgenin ruhunu ve kültürünü yansıtan, ziyaretçilerine orada geçirdikleri güzel anıları hatırlatacak tasarımlar sunan, değişken bir yer hayal ettim. Bu düşüncelerle '74Escape Store & Gallery ortaya çıktı...

Bu sene, yaşadığımız coğrafyanın değerini bilmek ve hissetmenin ötesinde, pandemi sürecinde birbirimize destek olmanın önemini daha da derinden hissettik. '74Escape Store & Gallery'i Bodrum'da hayata geçirirken, birlikte yola çıktığımız sanatçı ve tasarımcılarla bizi birleştiren de aynı hislerdi. Bu nedenle, projenin başlangıcını kendi coğrafyamızda kültürel bir yolculuğa çıkarak yapmak istedik.Temmuz ayında Maçakızı Otel Bodrum'da açtığımız mekanda zanaat geleneğini günümüze uyarlayan seramik eserler ve çoğu sınırlı sayıda üretilen özel tasarımlara yer verdik. Bodrum'un ve Ege'nin ruhuna uygun olarak doğayla içiçe, açık havada, samimi ve rahat bir mekan yarattık.

Gömlek, Rumisu

Röportajın devamı Harper's Bazaar Ağustos Sayısında!