Dolabınızı Yeni Sezona Göre Düzenlemek için 7 İpucu
LIFESTYLE

Dolabınızı Yeni Sezona Göre Düzenlemek için 7 İpucu

Clos-ette'nin kurucusu Melanie Charlton Fowler’dan ipuçları.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Eylül 2020

Görsel Thomas Loof, Caroline Rafferty Interiors ile işbirliğinde Close-ette taradından özel dolap

Hazırlayan Simay Keskintepe

Muhtemelen yatak odanızdaki karışıklığı gizlemek için dolabınız Pandora'nın kutusuna dönüşmüş olabilir. Değişen mevsim ve sezonla birlikte de yazlıklar out, sonbahar ve kışlıklar in! Günlerimizi de evde geçirdiğimize göre, dolabınızı daha düzenli bir hale dönüştürme zamanı. Clos-ette'nin kurucusu Melanie Charlton Fowler'dan ne yapılacağına dair ipuçları.

Ayıkla

Fowler, "Gerçekci olun," diyor. "Bir şey üzerinde leke varsa ve onu üç kez kuru temizleyiciye gönderdiyseniz ve hala çıkmıyorsa, yeni sezonda ondan kurtulun! Üstünüze artık olmayanları saklamak sadece yeni gelen parçalarınızı sıkıştıracaktır. Bir şeyleri başkasına vermeye çok inanıyorum, bu eşyaları kızınıza, yeğeninize veya arkadaşınıza hediye edin.''

Kurtul

Üstünüzde neyin iyi göründüğünden ve ne giydiğiniz konusunda gerçekçi olun. Şu anda evde sıkışıp kalıyorsanız, bir şeyler deneyin ve eşinize veya çocuklarınıza sorun. Yeni trendleri takip ederek vadesi dolmuş parçalardan vazgeçmeye hazır olun.

Görsel Clos-ette

Kategorize Et!

Parçalarınızı kategorize edin. Hırkalar hırkalarla, pantolonlar pantolonlar ve bereler berelerle kendi köşelerinde yerlerini bulsun. Ceketler, elbiseler ve pantolonlar için uzun askılıklar tercih edin. Takımlarınızı askılara takım halinde asma alışkanlığı da size kolaylık da sağlayacaktır.

Renk-Kod

Renk-kod taktiği ile tişört ve katlanabilir parçalarınızı renklerine göre çekmecelere yerleştirin. Kombin yaparken renkleri ayrı ayrı görmek size zaman kazandıracak.

Görsel Container Store

Yatırım Yaptığınız Parçaları Öne Çıkarın

Yeni sezona yatırım yaptığınız parçalar ön sıralarda yerini alsın. "Kaçımız bu ekstra özel el çantaları veya ayakkabıları ararken kayboluyoruz? Neden onları görünür bir rafa koyarak sergilemiyorsunuz?'' Odak noktasının ne kadar olmasını istediğinize bağlı olarak aksesuarlarınızla koordine etmek için bile harika bir yöntem.

Ayakkabılar

"Sıkışık bir alana sahipseniz, ayakkabılarınızı düzenlemenin iki yolu vardır. Daha fazla raf alanınız varsa, yani daha derin yerine daha uzunlarsa, bir çifti parmaklar öne, diğerini topuk öne gelecek şekilde yerleştirin. Alanınız daha derinse ancak o kadar da geniş değilse, ön tarafa bir teki ve arkasına diğer teki yerleştirin.'' Çizmelerin kırışmaması için evde kolayca yapacağınız rulo kartonlarla dik durmalarını sağlayın.

Çekmece Alanını İyi Değerlendirmek

Çekmecelerinizi, mücevher düzenleyiciyi kutular ve kemerlerinizi rahatça görebilmeniz için aralıklı bölmelerle organize edin. En çok karışan parçalar takılar, kemerler ve el çantalarının kendi bölme ve çekmeceleri olmasına özen gösterin.