Denemeniz Gereken Çilekli Tarifler

Çileğin son dönemlerini iyi değerlendirmeye ne dersiniz? Yağmurlu sonbahar havalarında hem tatlı krizine hem de değişen mevsimle bakıma ihtiyaç duyan cilde iyi gelen çilekli tarifleri sıraladık.

Giriş Tarihi: 08.10.2020 15:15 Güncelleme Tarihi: 08.10.2020 16:48

Çilekli Bowl: Güne Erken Başlamak için harika bir neden! Hazırlaması kolay, vitaminlerle dolu ve besleyici çilekli muzlu bowl tarifi.

  • 1 muz, dondurulmuş
  • 1½ bardak donmuş çilek
  • ½ fincan Şekersiz Hindistan Cevizi Sütü
  • Süslemeler için;
  • Taze çilek, dilimlenmiş
  • Taze muz, dilimlenmiş
  • Chia çekirdekleri

Dondurulmuş muz, donmuş çilek ve hindistan cevizi sütünü bir karıştırıcıda iyice karıştırın. Tamamen pürüzsüz olana kadar püre haline getirin. Elinizdeki karışım çok da akışkan olmamalıdır. Tamamen pürüzsüz hale gelmesi için gerekirse biraz daha hindistancevizi sütü ya da yağı ekleyin. Bir kaseye aktarın ve istediğiniz gibi malzemelerinzle süsleyin.

Çilekli Yüz Maskesi: Yüz maskeleri, cildinizi sağlıklı antioksidanlarla beslemenin harika bir yoludur. Doğal içerikleriyle, kuru ve hassas cildinizi kendi ev yapımı maskelerinizle bakım yapabilirsiniz. Uzun bir günün ardından, hiçbir şey ayaklarınızı uzatıp, nefis bir maskeyle kendinizi şımartmaktan daha iyi olamaz.

  • 8-9 tane taze çilek
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı yağ - Sızma zeytin, jojoba, üzüm çekirdeği veya tatlı badem yağı
  • Birkaç damla taze limon suyu - Kuru cildiniz varsa yaklaşık 8 damla ve yağlı ciltler için 1 çorba kaşığı kadar.

Bir kasede çilekleri çatalla ezin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar balı, yağı ve limon suyunu karıştırın. Temiz ellerinizle veya dezenfekte edilmiş bir fırça kullanarak, karışımı göz çevresinden kaçınarak yüzünüzün her yerine nazikçe uygulayın. Uzanın ve maskeyi 5 dakika cildinizde tutun. Ilık suyla yıkayın, yüzünüzü kurulayın ve en sevdiğiniz toner ve nemlendiriciyi uygulayın.

Çilekli Çay: Basitçe ılık su, yeşil çay, çilek ve bal kullanılarak yapılan bu lezzetli Çilek Çayı, her seferinde bir yudumla bile canlılık verecektir. İşte taze çilek kullanarak nasıl kendi çilekli çayınızı yapacağınızın tarifi.

  • 2 su bardağı kadar su
  • 1 bardak küçük doğranmış çilek
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı yeşil çay ya da bir poşet yeşil çay

Kaynama noktasına gelen suya, bir bardak çileği dökün. Çileklerle birlikte su yaklaşık 1-2 dakika kadar kaynadıktan sonra da, bir çorba kaşığı kadar yeşil çayı demlik yardımıyla ya da bir poşet yeşil çayı içine daldırın ve 3 dakika kadar hepsini demleyin. Ardından, çayınızı içmek istediğiniz fincanın içine bir tatlı kaşığı bal ekleyerek, çayınızı süzerek içine boşaltın ve karıştırın. Eğer çilekleri de çayınızı yudumlarken tatmak isterseniz, fincanınıza 2-3 parça kadar çilek atmak lezzeti arttıracaktır!

Çilekli Milföy Sepetleri: Çilek, krema ve milföy üçlüsü kendinizi şımartmak için bir araya gelmiş harika bir takım!

  • 20 adet küçük boy çilek
  • 5 adet milföy hamuru
  • Yarım çay bardağı krema
  • 1 kahve fincanı file antep fıstığı
  • Krema için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Üzerine:
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri

Krema için süt, toz şeker, un, yumurta, vanilya ve tereyağını karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın. Her bir milföyü dört eşit parçaya bölüp, 20 parça milföy elde edin. Bir parça milföyün üzerine 1 çay kaşığı krema sürüp, 1 adet çilek yerleştirin.Daha sonra bir tutam antep fıstığı koyup, dört ucundan bohça şeklinde kapatın. Kalan milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine pudra şekeri serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Çilekli Çikolata Tarifi: Heyecanlı, çünkü çikolata ve çilek aynı cümle içinde! Hem de leziz ısırıklar halinde.

  • 200 gram çilek
  • 600 gram bitter çikolata

Çilekleri yıkayıp, saplarını temizleyin ve kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp, cam bir kaseye koyun. Cam kaseyi, içine iki parmak dolusu su koyduğunuz bir tencerenin üzerine oturtun ve çikolatanın benmari usulü erimesini sağlayın. Küp çikolata kalıbı veya buz kalıbını kuru bir bezle silerek içine eriyen çikolatadan doldurun ve kalıbı ters çevirerek fazla çikolatanın geri akmasını sağlayın. Her bölmenin kenarları çikolatayla kaplandıktan sonra buzdolabında 10 dakika bekletin. Sürenin sonunda kalıbı dolaptan çıkarıp her bölmenin içine bir bütün çilek yerleştirin ve tekrar erittiğiniz çikolatadan dökerek kalıpları doldurun. Kalıpların tabanını dikkatlice 3-4 kez tezgaha vurarak hava boşluklarının dolmasını sağlayın. Buzdolabında donana dek dinlendirin. Daha sonra kalıpları ters çevirerek çikolataları çıkarın ve servis yapın.

BİZE ULAŞIN