Ve Demet yine 'Zirve’de!
ÜNLÜ STİLİ

Ve Demet yine 'Zirve’de!

Herkes kenara çekilsin ZİRVE’nin sahibi geldi! Bu kadın ne yapıyor ediyor her yaza damgasını vurmayı başarıyor!

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Nisan 2010

Evet, bahsettiğimiz isim sizin de anlayacağınız gibi Demet Akalın. Bu kadın ne yapıyor ediyor her yaza damgasını vurmayı başarıyor. 23 Nisan Cuma günü 38. Yaş gününü ve aynı zamanda yeni albümü "Zirve"'nin tanıtım konserini yaptığı Maslak Refresh The Venue'de görkemli bir showla kutladı. Fakat ülkemizde herDemet Akalın şeye bir kulp takıldığı gibi Demet'in verdiği bu konser de birçok gazete ve magazinci tarafından yerden yere vuruldu; yok localar pahalıydı dolmadı, yok arkadaşlarını oturttu, yok kıyafetiyle sınıfta kaldı, performansıyla hayal kırıklığı yarattı… Bunların birçoğu palavra. Bir kere de işine emek harcamış bir sanatçının takdir edildiği Türkiye'de zaten görülmemiştir. Konseri baştan sona pür dikkat izleyen biri olarak şunu belirtmek istiyorum; Demet konsere başlarken "Bu Benim Partim" şarkısıyla açılış yaptı ve gerçekten bu onun partisiydi. Birçok sanatçı arkadaşına küçük ama gerçek pastalarla davet gönderdi ve birçoğu gecede kendisine eşlik etti. Konserin doluluğuna gelince, bu 10 tl'ye yapılan bir halk konseri değildi ve bu yüzden çok seçkin davetliler vardı ve Demet'in gerçek sevenleri o gece yanındaydı. Ayrıca 10 yılı aşkın süredir bu piyasaya emek veren, çalışan, ödül alan bir sanatçının hala sesiyle ilgili yapılan gereksiz haberlere inat, şarkılarının birçoğunu canlı performans ile söyledi. Bence gayet de başarılıydı. Cafe RUJ ekibi olarak Demet'e başarılar diliyoruz...

Demet Akalın fotoğrafları için TIKLAYINIZ

Güzel sanatçının bu albümde yine Sanat Danışmanı Nur Sonbahar ve konser kostümleri Modacı Süleyman Demirel imzalıydı. Yeni albüm için koyu renk saçlarıyla sevenleriyle buluşan Demet Akalın büyük beğeni topladı. İlk bölüm için siyah transparan bir kıyafet seçen Akalın ikinci bölümde mini bir elbise, üçüncü bölümde de yine siyah uzun bir elbise tercih etmişti. Özellikle ikinci bölümde giydiği kısa elbiseyle yaptığı dans showu ile göz doldurdu.

Uğurhan Doğan - Demet AkalınSaat 20:00'de kapıları açılan konser alanı görsel efektlerle adeta donatılmıştı. Konser başlamadan önce Fim Yapım'ın sahibi, Demet Akalın'ın menajeri ve eşi Önder Bekensir konuklarla tek tek ilgilendi. Show ilk olarak, konser alanının üst bölümüne yerleştirilen dev ekrandan Demet Akalın'ın seslenmesiyle başladı. Adeta İnsanları Zirve'ye hipnoz eden cesur sözleriyle Demet bu yaz da ondan vazgeçilemeyeceğini kanıtlar gibiydi.

"Sana zirveden sesleniyorum hazır mısın yanıma gelmeye? Nerdensin ne yaparsın kimsin umurumda değil, müzikle ama gerçek müzikle buluşmaya hazır mısın? Zirvede sana bir sırrımı vereceğim sırrım şarkılarımda gizli seninle aramda sevgim sözlerimde gizli seninle aramda yine yaptım yapacağımı göreceksin, yine benden vazgeçemeyeceksin…"

Bu muhteşem konseri kaçıranlar gerçekten çok şey kaçırdılar. Özellikle şarkı aralarındaki dialoglar, adeta Demet'in keyfinin ne kadar yerinde olduğunun bir göstergesiydi. Bir ara Demet kostüm değiştirmeye giderken takip ışığı bir anda tek noktaya odaklandı ve karşımızda "Yetenek Sizsiniz" yarışmasında ikinci olan Akalın'ın favorilerinden Kaan. Yarışma bittikten sonra Demet Akalın'ın dansçılarıyla birlikte çalışmalara başlayan Kaan, anlaşılan uzun bir süre Demet'le çalışmaya devam edecek.

Demet Akalın - Önder Bekensir fotoğrafları için TIKLAYINIZ

Konser'de görsel show dışında çok konuşulan konulardan biri de Zirve albümündeki her şarkının hit olmasıydı. Albüm radyoculara bile bir ilki yaşattı. Daha piyasaya çıkmadan istek almaya başlayan ilk albüm olan Zirve herkesi şaşırttı. Seyhan Müzik, Bülent Seyhan imzalı albümde her zamanki gibi Ersay Üner şarkıları ağırlıkta. Albümde toplam 6 şarkısı bulunan Ersay Üner, "Bu benim partim", "Pasta", "Umutsuz vaka", "Dur", "Allah'ın emri" ve albümün çıkış şarkısı olan "Tecrübe" şarkılarına imzasını atmış. Albüme adını veren şarkı yani "Zirve" ,albüme son anda giren ve yapımcılarının bu şarkı adeta sahibini bekliyordu dedikleri "Olacak Olacak" ve Demet'in adeta hayalini anlatan şarkı "Evli, Mutlu, Çocuklu" ise Gökhan Şahin ve Ceyhun Çelik'e ait. Albüm'ün aranjelerinin büyük bir çoğunluğu Erhan Bayrak'a ait.

Demet Akalın kına gecesinden fotoğraflar için TIKLAYINIZ

Albümde 2 tane de Yıldız Tilbe şarkısı var. Biri "Dayan Yüreğim" diğeri de uzun zamandır ortalarda görünmeyen Hazal'ın 1995 yılında çıkardığı albümünde sözleri Yıldız Tilbe'ye, bestesi Bülent Özdemir'e ait "Bozuyorum Yeminimi" adlı şarkı. Hatta bu şarkı yüzünden Hazal Demet'e göndermelerde bile bulundu ; "Hayırlısı olsun da insan bir arar, haber verir; adab-ı muaşeret gereği" diye". Bunlar gündeme gelmek için yapılan şeyler diye düşünülse de, Pop'un Kraliçesi Demet kendine düşeni yaptı ve özrünü Hazal'a çiçeğini göndererek diledi.

Albümde geçen yıl "Sevgililer Günü" adında bir single çıkaran ve Demet Akalın'la düet yapan Emirkan'ın "Tam 7 yıl oldu" adında ve 2010 yılının başlarında çıkardığı "İşaret" adlı albümüyle büyük beğeni toplayan Tan Taşçı'nın da "Çanta" adlı bir şarkısı bulunuyor. Remixini David Şaboy'un yaptığı parça yazın hitlerinden.
Türkiye'nin bir cd basım fabrikası olmadığından geçen haftanın gündem konusu kül bulutları Demet'in albümünü de etkilemiş durumda. Albümün baskısı Almanya'ya geç gittiğinden dolayı 23 nisan'da çıkması planlanan albüm 27 nisan pazartesi günü dinleyenlere sunuldu.

Albüm çalışmaları sürerken konser çalışmalarına da aylar öncesinden başlayan Demet Akalın konserlerinde kullanacağı görsel showlar için, Türkiye'den iki İtalya'dan da Küba asıllı bir koreograf ile çalışmalara başlamış. Çıkış parçası olan "Tecrübe"'ye Teoman Topçu yönetmeliğinde 82 kişilik bir ekiple, köy yerinde kızlı erkekli futbol maçı yapılarak klip çekildi. Fakat çekimleri çamurun oluşturduğu kir ve ayakkabılardaki ağırlık nedeniyle uzun süren klip Akalın tarafından beğenilmedi ve bugün Avrupa'nın en heyecan veren, en yenilikçi barı ve restoranı olarak eğlence hayatına atılan Joke Circus'ta yenisi çekilmeye başlandı. Önümüzdeki hafta albüme çok severek aldığı "Evli Mutlu Çocuklu" şarkısı için kolları sıvayacak Akalın, daha sonra da Kemal Doğulu yönetiminde "Pasta" şarkısını kliplendirmeyi planlıyor. Sanıyoruz albüm promosyonu yeni yeni başlarken Tecrübe klibi de çok yakında televizyonlarda dönmeye başlayacak.

Demet Akalın & Önder Bekensir düğününden fotoğraflar için TIKLAYINIZ

Kim ne derse desin Demet Akalın yine Zirve'de ve Eşi Önder Bekensir'in de desteğiyle her şey çok daha güzel olacak gibi görünüyor. Evliliğinde de yeni albümünde de Cafe RUJ ekibi olarak bol şans diliyor albümü bir an önce alıp özellikle "Olacak Olacak" adlı şarkıyı dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bu konseri kaçırdım diyenler üzülmeyin!
İşte size Demet Akalın'ın Zirve Albümü Konserleri:

29 Nisan Ankara W Club
1 Mayıs Antalya Clup Arma
6 Mayıs Nişantaşı City's imza günü
7 Mayıs Hollanda
8 Mayıs Kütahya
12 Mayıs Yaşar Üniversitesi
14 Mayıs Fancy Summer Club
30 Mayıs Hannover…