Politikaya ıslak bakış
ÜNLÜ STİLİ

Politikaya ıslak bakış

Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı tarafından yönetilen "Denizaltı" seyirciyi gülme krizine sokuyor...

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Şubat 2011

Türkiye'de tiyatro öldü diyenlere inat her gün yeni tiyatro toplulukları kuruluyor. 5 yıl önce kurulan İstanbul Kraliyet Tiyatrosu da bunlardan biri. Uzun süredir "Hastasıyız" adlı oyunla tiyatro severlerin karşısında olan ekip yaklaşık bir yıldır "Denizaltı" adlı oyunla seyirciyi gülme krizine sokmayı görev edinmiş durumda.

Dübür bey adlı denizaltıyla Hindistan'a gitmek üzere yola çıkan beceriksiz mürettebatın hikayesi yanlışlıkla bir Greenpeace gemisini vurmasıyla karışıyor. Daha sonra denizin derinliklerinde kayaların arasına sıkışıp, en sonunda da bermuda şeytan üçgeninde kaybolunca işler iyice içinden çıkılmaz hale geliyor. .. Tabi bu arada gemiye misafir olan İsveçli güzel Samantha' da mürettebatı iyice zorluyor.

Günümüz siyasetine doğru oldukça doğru atışlar yapan oyunda denizin millerce altında Greenpeace'çi Tibet, hayalci bir solcu, Sürekli marşlar söyleyen Batıray umutlu bir Kemalist , Aşçı seyfi ise güç nereye ben oraya diyerek sürekli gömlek değiştiren bir dinciyi canlandırarak ince esprileriyle seyirciyi gülme krizine sokuyor.

Oyunda Yaprak dökümü dizisinin hayata küsmüş Tahsin'i Ahmet Saraçoğlu'nu dans ederken görebilir, Haneler'in Yaban'ı Fırat Doğruluoğlu'nu başarısız bir Greenpeace üyesi olarak izleyebilirsiniz. Bunun dışında şapka çıkartılacak performanslarıyla dikkat çeken Alper Düzen, Barış Başar, Murat Akkoyunlu ve Serhan Ernak' ıda unutmamak lazım. Oyun denizin derinliklerinde geçtiği için haliyle azıcık ıslak! Islanmak istemiyorsanız birazcık arkalarda oturmakta fayda var :)

IX. Lions Tiyatro Ödülleri'inde "Komedi Toplu Canlandırma" (Comedy Ensemble) ödülü alan ve enerjileriyle insanı kendilerine hayran bırakan Kraliyet Oyuncularının performanslarını her Çarşamba 20:30'da Profilo Alışveriş merkezinde izleyebilirsiniz.

Miray Uçar