Kraliyet Düğünü davetli listesi
ÜNLÜ STİLİ

Kraliyet Düğünü davetli listesi

Bugün gerçekleşecek olan Prens William ve Kate Middleton'ın düğün törenine gelecek davetli listesi belli oldu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Nisan 2011

Büyük gün bugün. Moda dünyası, Kate'in düğünde nasıl bir gelinlik giyeceğini ve gelinliği kimin tasarlayacağını konuşurken prenses olmaya hazırlanan Kate'in alacağı yükümlülükler ve uyacağı kullar da gündeme geliyor.

Bu arada merakla beklenen düğünün merakla beklenen davet listesi de nihayet açıklandı.

AHABER'in haberine göre; Westminster Abbey Kilisesi'nde gerçekleşecek olan düğünün davetlileri arasında İspanya kraliyet ailesinden Katar emirine, Brunei sultanına çok sayıda asil bulunuyor. İngiliz hükümeti ve parlamentosundan 200 kişinin törene katılması bekleniyor. 'Demir Leydi' lakaplı İngiltere eski başbakanı Margaret Thatcher, sağlık nedeniyle düğüne katılamayacak.

Düğün listesinde ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi Carla Bruni'nin isimlerinin yer almaması şaşkınlık yarattı.

ABD VE FRANSA YOK!

İşin ilginç yanı ne Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi ne de ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle'in isminin listede yer alması. Saray yetkilileri, İngiliz Milletler Topluluğu'na üye olan 54 ülkenin temsilcilerinin törene katılacağını açıkladı. İspanya Kralı, Bahreyn Prensi, Belçika Prensi Philippe, ve Prenses Mathilde, Monako Prensi Albert ve nişanlısı Charlene Wittstock, Brunei Sultanı ve Danimarka Kraliçesi gibi asiller, Westminister Kilisesi'nde Kate Middleton ve Prens William'ın evlilik törenini izleyecek. Bahreyn'i veliaht prens Salman Bin Hamad El Halife temsil edecek. Kamboçya Kralı Norodom Sihamoni davet edildiği düğüne, kraliyet işleri nedeniyle katılamayacağını açıkladı.
Futbolcu David Beckham ve eşi Victoria, Kate ve William'ın düğününe gelecek ünlü isimler.

YILDIZLAR GEÇİDİ

Bu özel güne yıldızlı isimler de davetli elbette. Kilisede yerlerini alacak olan isimler arasında Kraliyet'e yalınlığıyla bilinen Sir Elton John ve eşi, futbolcu David ve eşi Victoria Beckham, İngiliz yönetmen Guy Ritchie ve 'Mr. Bean' filmleriyle tanınan Rowan Atkinson, Lady Di'nin 10. yıldönümünde şarkı söyleyen Joss Stone göze çarpan ünlü yüzler arasında. Oturma planına gelince... Çifte en yakın yere İngiltere Kraliçesi ve eşi Edinburg Dükü, Prens Charles ve eşi Camilla'yla Prens Harry yerleştirildi. Kate Middleton'ın ailesi ise Prenses Diana'nın ailesiyle birlikte oturacak.