Amsterdam Çanta Müzesi – Tassen Museum
ÜNLÜ STİLİ

Amsterdam Çanta Müzesi – Tassen Museum

Gözlere şenlik bir müze…

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Ağustos 2011

filizcaglayan.blogspot.com

Uzun zaman önce bir moda blog'unda Amsterdam'da ki çanta müzesiyle ilgili bir yazı okumuştum ve çok ilgimi çekmişti. Malum çoğumuz bu güzel şehri kanalları, Van Gogh ve Rembrandt gibi ünlu ressamları, coffee shopları, red light sokakları ve nüfus sayısından fazla olan bisikletleri ile biliyoruz.. Bu yaz Amsterdam'a yolumuz düşünce dedim bir bakalım neyin nesiymiş bu çanta müzesi, ne de olsa birinci dereceden ilgi alanıma giriyor kendileri! Tassen Museum, çok şirin tarihi bir kanal evinin içine kurulmuş ve farklı dönemlere ait 4000 adet çanta sergiliyor, aynı zamanda dünyanın en büyük çanta müzesi ünvanı da elinde bulunduruyor.. Anlayacağınız gözlere şenlik bir yer.

Çanta koleksiyonculuğuna önce bir hobi olarak başlamış Hendrikje Ivo. 35 yıl boyunca koleksiyonuna eklediği parçaları sonunda bir müze haline getirilmiş ve çantalar sergilenmeye başlamış. Müze bünyesine yeni çantalar eklemeye de devam ediyor. Benim en çok dikkatimi çeken kısımlar; ilginç şekilleriyle onlara bakarken adeta yüzünüze gülümseme konduran çantalar (buz kovası içindeki şampanya modeli favorimdi), çok kıymetli egzotik hayvan derilerinden yapılmış çantalar, (hayvancağızın tümünden desek daha doğru olur, çantaların derileri gerçek leopar kafası ya da küçük timsah kafaları ile birlikte geliyor), ünlü tasarımcı çantaları (klasik ve hiç modası geçmeyen Chanel, Hermes modelleri), Lucite denilen transparan kalın plastikten yapılmış çantalar (Cinderella çantası diyorum ben onlara)

Müze gezme faslı bittikten sonra turunuzu bu tarihi kanal evinin oldukça zarif dekore edilmiş manzaralı odalarından birinde hoş bir öğleden sonra çayı ve kurabiyeleri ile bitirebilirsiniz. Gerçekten çok keyifli..

SF'den sevgiler... Filiz...