Tekinsiz Oyunlar
ÜNLÜ STİLİ

Tekinsiz Oyunlar

Sıra dışı bir mekanda sıra dışı bir sergi…

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Ağustos 2011

Piril Güleşci Arıkonmaz tarafından kurulan Pg Art Gallery, 13 Eylül'de başlayacak olan kapsamlı sergi projesiyle, sanatı sıra dışı bir mekanda izleyicilerle buluşturuyor. Galerilerin steril ortamı yerine İstanbul'un dokusuna karışmış tarihi bir yapı olan Tahtakale Hamamı'nda, ROMAN sponsorluğunda gerçekleşecek sergi, İstanbul Bienali ile eş zamanlı olarak başlayacak.

Öznur Güzel Karasu'nun küratörlüğünde bir araya gelen farklı disiplinlerden sanatçılar 'oyun' kavramının farklı anlamlarından yola çıkarak gerçekleştirdikleri çal¹şmalarıyla, yaşamın her alanında karşılaştığımız oyunsal süreçleri ele alıyorlar. İçinde yaşadığımızz toplumsal düzendeki rollerimizi, koskoca bir sistem içinde maruz kaldığımız oyunları, düşsel oyunlarımızı, tıpkı bir çocuk gibi dahil olduğumuz oyunları, neşeli oyunları, çıkar oyunlarını, kültürel yapıdaki oyunları, algı oyunlarını ele alırken aslında nasıl bir tekinsizlik içinde yaşadığımızı da vurguluyorlar.

Sergide, bağzı belli olan ama sonu belirsizliklerle yüklü toplumsal düzeneklerden bir çıkış yolu aramanın da aracı haline geliyor sanat. İçsel güdülerle çıkılan zihinsel yolculukta, aklın arayışlarına dair denklemler çıkıyor karşımıza. Sergide: Özgül Arslan, Sena Başöz, Burak Bedenlier, Itır Demir, Eda Gecikmez, Nurcan Gündoğan, Reysi Kamhi, Devabil Kara, Hacer Kıroğlu, Komet, Devran Mursaloğlu, Günnur Özsoy, Neriman Polat, anti-pop, Gonca Sezer, Ayşe Gül Süter, Jerome Symons, Candan Şişman, Kemal Tufan, Sevil Tunaboylu, Ayla Turan, İlke Yılmaz gibi birbirinden farklı tarzlara sahip 22 sanatçı yer alıyor.

Tarih: 13 Eylül – 28 Ekim 2011

Yer: Tahtakale Hamamı Uzunçarşı Cd. No: 329 Eminönü İstanbul