Düzenbaz öyküler
ÜNLÜ STİLİ

Düzenbaz öyküler

Sabah Gazetesi muhabiri Oben Kırdök’ün, dolandırıcıların akıl almaz yöntemlerini anlattığı öykü kitabı Beyaz Tilki, raflarda yerini aldı. Kitapta hepsi yaşanmış olaylara dayanan on beş öykü var.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Ekim 2011

Fotoğraflı

SABAH Gazetesi Adana bürosu muhabirlerinden Oben Kırdök'ün ilk kitabı olan ve İnkılap Kitabevi'nin tescilli markası Sayfa6 yayınlarından çıkan Beyaz Tilki, Türkiye'deki tüm İnkılap, D&R, Kitapsan ve Remzi mağazalarında yerini aldı. Dolandırıcılık olaylarının işlendiği on beş öyküden oluşan kitapta, düzenbazların sabır, yaratıcılık, yetenek ve ikna gücü gerektiren tekniklerinin yanı sıra mağdurların zaafları da ayrıntılarıyla anlatılıyor.


Dolandırıcılar şaşırtıyor

Kitaptaki öyküleri okuyanlar dolandırıcıların yöntemlerine hayranlık duyarken, mağdurların hangi beklentiler yüzünden tuzağa düştüklerini de daha iyi anlayabiliyor. Bir öyküde, moda dünyasının yıldızları arasına girmek isteyen bir genç kızın başına gelenler anlatılırken, bir başka öyküde keyifli bir tatil için yola çıkan üniversite öğrencilerinin yaşadıklarına, bir diğerinde ise kendini CIA ajanlarının arasında bulan işadamının gerilim dolu macerasına yer veriliyor. Gerçek olaylardan yola çıkarak bir gazetecinin sıra dışı gözlem gücüyle yazılmış olan Beyaz Tilki, Türkiye'deki bütün İnkılap, D&R, Remzi ve Kitapsan mağazaları ile sanal ortamdaki kitap sitelerinde bulunabiliyor.

Beyaz tilki tuzağı

Kitaba adını veren Beyaz Tilki öyküsünde, bir petrol istasyonu işleten Hamit Ağa'nın yüz binlerce lira kaybetmesine neden olan olay, özel şoförün kullandığı gösterişli bir otomobille gizemli bir adamın gelmesiyle başlıyor. Beyaz renkli bir tilki türüne ait çok sayıda kürk satın almak için araştırma yaptığını söyleyen adam, yüksek fiyattan anlaştığı Hamit Ağa'ya bir miktar avans verip gidiyor. Günlerce adamlarına beyaz tilki arattıran ağa, bir türlü böyle bir hayvan bulduramayınca tam pes etmek üzereyken, bu kez istasyona içi beyaz tilki kürkü dolu bir kamyonet yaklaşıyor. Dolandırıcılığın ikinci aşaması da buradan itibaren başlıyor.

Oben kırdök

1977'de dünyaya gelen Oben Kırdök, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun oldu. İzmir ve Adana'da çeşitli gazete, ajans ve iletişim şirketlerinde editörlük ve muhabirlik yaptı. Çukurova Üniversitesi'nde televizyon, medya metinleri çözümleme ve halkla ilişkiler dersleri verdi. Halen Sabah Gazetesi Adana bürosunda çalışıyor.