Lezzet takvimi
ÜNLÜ STİLİ

Lezzet takvimi

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ocak 2012

Damak tadı ve lezzet her zaman hayatımızın başköşesinde oldu. Bazen ansızın burnumuza gelen hoş bir koku bizi alıp çocukluğumuza götürdü, bazense tabağımızdaki yemeğe aşk dolu sözcükler söylerken bulduk kendimizi… Hani insanlık hali, kendimizi biraz öfkeli, kırgın ya da üzgün hissetsek, hemen nefi s bir tatlı ile gizli kaçamağa kalkıştık.

Zaman zaman telefonun diğer ucunda "ne yapıyorsun?" diyen dostlarımıza, "çalışıyorum şu anda, yemek yiyorum" derken bile gizliden gizliye mesleğimize şükür halindeydik. 1996 yılında başlayan Sofra dergisi yolculuğumuzun yanı sıra, özellikle izleyicilerimizin kalbinde yer eden Kültür Aşı programıyla köy, kasaba, kent o kadar çok yer gezip öylesine güzel lezzetler denedik ki, kendi geleneksel mutfağımıza daha bir sevgiyle bağlandık… "İyi yediğimiz kadar iyi yemek yapmayı" yaşam felsefesi haline getirdik. Sonra herkesten şunu duyar olduk: "Ne zaman yemek kitabınız çıkacak?" İşte bizim lezzet maceramızın ilk meyvesi "Lezzet Takvimi & Yemek Vakti" kitabı, yazılı ve görsel basında geçirdiğimiz onca yıl boyunca tattıklarımızın, denediklerimizin yanı sıra kendi kişisel merakımız ve yaratıcılığımızla ortaya çıkardığımız tarifl eri de kapsıyor. Meşakkatli yemekleri çok sevsek de, zamanın hız çağı olduğunu kabul ederek hepinizin evde kolayca uygulayabileceğiniz pratiklikte, kısa zamanda hazırlanacak öneriler derledik.

Dileriz her tarifi mizi keyifl e uygulayıp, aşkla hazırladığınız sofralarda sevdiklerinizle paylaşırsınız… Yeni mutfak maceralarında buluşmak dileğiyle…

Sevgilerimizle
Esra Düzdağ & Neslihan Demir