Bir Elimde Çatal, Bir Elimde Keyif, Damağımda Restoran Haftası!
ÜNLÜ STİLİ

Bir Elimde Çatal, Bir Elimde Keyif, Damağımda Restoran Haftası!

Şehrin en büyük gastronomik buluşması olan geleneksel Kayra Restoran Haftası, İstanbul, Ankara ve İzmir'de başladı!

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Nisan 2012

Şehir hayatına ve şehrin yaşayan dokusuna duyarlılık göstermek, şehrin kültürel yaşamı ile gastronomik zenginliklerini bir araya getirmek amacıyla hayata geçen Kayra Restoran Haftası, İstanbul, Ankara ve İzmir'de 12 Nisan'da düzenlenen açılış korteji yürüyüşleri ve partileri ile lezzet severlere "merhaba" dedi.

Restoran Haftası'nda, hafta boyunca etkinliğe katılacak tüm restoranlar aynı fiyat üzerinden kendi lezzetlerinden oluşturdukları fiks menüleri uygulayacaklar. 14 gün boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir'deki restoranların haftaya özel olarak hazırladıkları yepyeni lezzetler ile buluşmak isteyenler, uygun fiyatlarla menüleri deneyebilecek. İstanbul'da Bağdat Caddesi, Nişantaşı, Meşrutiyet Caddesi, Kuruçeşme Boğaz Hattı, Bebek ve Kanyon AVM olmak üzere toplam 6 merkezde gerçekleşecek olan hafta, İzmir'de Alsancak ve Bostanlı, Çeşme Marina, Ankara'da Gaziosmanpaşa, Filistin Caddesi ve Çukurambar'daki cafe ve restoranlarda gerçekleşecek.

İstanbul, İzmir ve Ankara'da yaklaşık 100 noktanın katılım göstereceği haftada, ortalama 200 farklı menü ile Kayra'nın 40 farklı şarabı Kayra şarap uzmanları tarafından eşleştirilecek ve toplamda 1.000'e yakın farklı lezzet katılımcılara sunulacak.

Birbirinden farklı lezzet seçeneklerinin yanı sıra Kayra Restoran Haftası'nın vazgeçilmezi olan etkinliklerden, bu sene ilk kez gerçekleşecek olan şişe ve mantar enstalasyonlardan oluşan ''Hayatın Lezzetleri" sergisi, konserler, partiler, happy hour'lar, ile Celebrity Chef James Stocks ile ''Wine &Dine, dünyaca ünlü modacı Atıl Kutoğlu ile ''Tasarım Sofralar'' Thanks –co kurucusu Zeynep Ilıcalı'nın özel tasarımı ile yemek sohbeti, 19. yüzyıldan günümüze ulaşan koleksiyon eserler eşliğinde 'Davet Sofrası, uzmanlar, sanatçılar ve gastronomi dünyasının önemli isimleri ile tematik sohbetler, üç şehirde birden Restoran Haftası noktalarında katılımcıları ile buluşacak.

Ayrıca Unilever Food Solutions, ev dışı tüketim kanalında çay severlere en iyi lezzeti sunma vizyonuyla yenilediği Lipton portföyüyle Restoran Haftası'na farklı bir renk katacak. Hafta boyunca restoranlara özel çay tatlı menüleri ve tadımlarla Lipton ile herkesi taze bir çay keyfine davet edecek Kayra Restoran Haftası, etkinlikleri ve noktaları hakkındaki tüm bilgilere www.kayrarestoranhaftasi.com 'dan ulaşabilirsiniz.