Twitter’in yeni fenomeni Roberto Cavalli!
ÜNLÜ STİLİ

Twitter’in yeni fenomeni Roberto Cavalli!

Şimdi Roberto Cavalli giymek değil, onu Twitter'da takip etmek moda! Ünlü moda tasarımcısı, Twitter hesabını modaevinin profesyonellerine teslim etmedi; her tweet’ini yarım yamalak İngilizce’siyle kendi atıyor, ortalık yıkılıyor!

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Nisan 2012

Nazan Ortaç / CafeRuj

Cavalli modaevinin şu sıralar başı, Roberto Cavalli'nin kendisi ile dertte! Çünkü ünlü İtalyan moda tasarımcısı, sosyal medyaya merak sararak, kendine bir Twitter hesabı açtı. Bunda yadırganacak bir şey yok elbette. Tüm modacılar aynısını yapıyor. Ancak Roberto Cavalli, Twitter hesabını marka profesyonellerinin eline teslim etmektense, kendi yönetmeyi tercih edince, ortaya modaevini çıldırtan "tweet"ler çıktı!

Rakipleri hakkında aklına düşeni söyleyen, "Amerikan Voque dergisine reklam vermiyorum, o yüzden Anna Wintour benim şovumu izlemeye gelmiyor" diye ortalığı yıkan açıklamalar yapan ya da Jennifer Lopez gibi yakın arkadaşlarının dedikodusunu yapan Cavalli, kısa sürede 200 bin takipçi sayısına ulaştı.

Modaevinin marka yöneticilerinin kendisini sansürlemeye çalıştığını söyleyen İtalyan modacı, "İlk başta sadece 17 bin takipçim vardı. Başkalarının ise binlerce ve binlerce… Ben de takipçilerimi artırmak için neler yapabilirim diye düşündüm; sonra birkaç aptalca şey yazdım" diyerek aslında çok da iyi bir pazarlama stratejisi izlediğini ortaya koydu.

UZMANLARA GÖRE "STRATEJİ DOĞRU"!

Sabah.com.tr Sosyal Medya Uzmanı Eren Tezeller de, bu fikre katılıyor ve sosyal medya kullanıcılarının resmi dil yerine, samimi mesajları sevdiğini söylüyor: "Kurumsal profiller yerine, daha arkadaş canlısı mesajlar yazan profiller takip ediliyor. Bu tarzı en güzel uygulayan Türkiye'deki futbol takımlarının resmi profilleri. Roberto Cavalli örneği benzer bir durumu da geçen yıl Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gerçekleştirmişti. Twitter hesabını marka profesyonelleri yerine, kendi yönetmiş ve ciddi bir takipçi sayısına ulaşmıştı."

CAVALLI'NİN FENOMEN TWEET'LERİ

"Size bir sır vereyim mi? Anna Wintour (Amerikan Voque'un yayın yönetmeni, adını yanlış yazmış) benim Milano'daki şovumu izlemeye gelmedi. Neden??? Çünkü ben Amerikan Voque'a reklam vermiyorum."

"Aşkım… Ben kızgın değilim… Ben çok pozitif bir insanım, çünkü hayatı ve renkleri seviyorum… Sistemi değiştirmek isterdim."

"Artık sizinle daha fazla konuşamayacağım. Birçok aptal moda sitesi benim ağzımı kapattırmak istiyor. Ben bu mafya moda sisteminin bir parçası olmayacağım!"

"Moda… Büyük bir para makinesi… Artık yaratıcılık değil… 50 yıl sonra moda kitapları BİZDEN SÖZ ETMEYECEK!"

"Nerede Fransız modası? Hiçbir tasarımcı Fransız değil, Fransız moda markalarında… İngiliz, Amerikan, İtalyan…"

"TEK SEVDİĞİM AMERİKALI TASARIMCI MARC JACOBS. Ama sadece Marc Jacobs şovlarında onu seviyorum. Louis Vuitton şovları yaşlı kadınlar için."

"İtalyan modası en yaratıcı… Ve Dolce&Gabbana en iyisi! İtalyan modası, dünya tasarımcıları için moda kitabı…"

"Twitter'ı sadece GÜNAYDIN veya İYİ GECELER demek için kullanamam. Arkadaşlarıma… Ben aptal ve banal değilim!!! Ben düşüncelerimi söylemeyi seviyorum."