Falafel şimdi Bakırköy’de
ÜNLÜ STİLİ

Falafel şimdi Bakırköy’de

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Eylül 2012

Falafel World adıyla 25.08.2012 tarihinde faaliyete geçen dükkanımızda Bakırköy'lü dostlarımıza 'Aç kalma! Sağlıklı ve formda kal!' Sloganıyla hizmet vermeye başladık.Amacımız; Türk damak tadına uygun ama sağlıklı ve kolay bir beslenme tarzı oluşturmaktır. Bunun için de tamamen doğal ve taze ürünlerden oluşan ve son derece doyurucu bir öğün olan Falafel'i seçtik.Eğer Falafel tadını ve lezzetini hala denemediyseniz sizleri de bekliyoruz.Adresimiz: Cevizlik mah.Kırmızı Şebboy sok.No:2/1-B Bakırköy/İstanbul Tel: 0212 571 64 64

FALAFEL (SEBZE KÖFTESİ) NEDİR ?
Falafel; Nohut ile yapılan, Akdeniz ülkeleri arasında popüler bir sebze köftesidir.Amerika kıtasına da taşınan bu yiyecek şimdilerde Ülkemizde de rağbet görmektedir.Şimdilik İstanbul'da sadece bu işi yapan üç dükkan bulunmakta ve ancak artan talabe bakıldığında bu sayının hızla artacağı görülmektedir.

NEDEN FALAFEL ?
Falafel özünde nohut,taze sebze ve çeşitli baharatlar barındıran bir Akdeniz köftesidir.Leziz ve Çıtır Falafel topları,Humus ve özel soslarla daha da lezzetli olmaktadır.Özellikle diyet yapanlar,Vegan,Vejeteryan ve artık et yemekten kaçınan kişiler tarafından tercih edilmektedir.İçinde et ürünleri olmamasına rağmen Türk damak tadına çok uygundur.Hazmı son derece kolay, midede tokluk vermesine karşılık asla kilo aldırmayan ve protein değeri yüksek bir lifli yiyecektir.

HAZIRLANIŞI :
Falafel; taze sebze ve çeşitli baharatların özel karışımı ile hazırlanır.Akşamdan suda ıslatılan Nohut sabah mikserden geçirilir.İçine kendi hazırladığımız tamamen taze baharatlar eklenir.Bu karışım bir süre bekletildikten sonra küçük toplar halinde şekillendirilir ve bitkisel yağda çok kısa süre kızartılır.Bu işlem sırasında köftemiz hiç bir şekilde yağı emmez.Kızarmış olan Falafel toplarımız özel soslarımızla ve isterseniz yanında Akdeniz bölgesine has salatalarımızla çok sağlıklı ve çok leziz bir öğüne dönüşür. Afiyet olsun.