Usta ressam Mustafa Ata'dan retrospektif sergi
ÜNLÜ STİLİ

Usta ressam Mustafa Ata'dan retrospektif sergi

Eserleri, imzasına bakmaya gerek duyulmadan, 100 metre öteden dahi tanınan usta ressam Mustafa Ata’nın 46 yıllık sanat yolculuğu, Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla kitap oldu. “Mustafa Ata – Retrospektif 2012” adlı, ustanın yaklaşık 1000 eserinin yer a

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Aralık 2012

Kendisini fırçanın buyruğuna, dolayısıyla özgürlüğüne adamış usta ressam Mustafa Ata'nın, farklı dönemlerine ait, eleştirmenlerin değerlendirmeleriyle sanatsal geçmişini ayrıntılı biçimde anlatan kitabı "Mustafa Ata – Retrospektif 2012"; Beşiktaş Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Renk kullanımı konusunda oldukça cesur olan, resimlerindeki yalınlıkla bir o kadar da estetik öğeler barındıran Ata'nın, 1000'e yakın eserinin yer aldığı kitabı da bir sanat eseri niteliğinde.

Usta sanatçının "Mustafa Ata – Retrospektif 2012" kitabında yer alan, akademiye girdiği 1966 yılından günümüze 46 yıllık sanat yaşamında yarattığı eserlerinin, koleksiyonerlere ait olanları da dahil, 150 tanesi ise; 11 Aralık 2012, Salı günü, "Mustafa Ata - Retrospektif 2012" adlı sergiyle Mustafa Kemal Merkezi – Beşiktaş Çağdaş Salonları'nda sanatseverlerle buluşuyor.

Figürleri yer çekiminden bağımsız kılarak, insan-mekân-zaman ilişkisine yeni bir boyut getiren Mustafa Ata'nın eserleri bugüne kadar; yüzlerce karma sergi, 35 kişisel sergi, 5 online sergi ile sanatseverlere ve koleksiyonerlere ulaştı. Farklı dokunuşları ve fırça darbeleriyle ünü yurtdışına uzanan Ata'nın; Amerika, Fransa, Almanya, İngiltere ve Avusturya'da da önemli koleksiyonerlerde eserleri bulunuyor.

Ülkemizin büyük değerlerinden Ata'nın, sanat yaşamı boyunca yarattığı eserlerinin ve eleştirmenlerin yorumlarının da yer aldığı "Mustafa Ata – Retrospektif 2012" adlı kitabı kitaplığımızı zenginleştirirken; sanatçının aynı adlı sergisi 11 Aralık 2012 – 30 Ocak 2013 tarihleri arasında, Mustafa Kemal Merkezi – Beşiktaş Çağdaş Salonları'nda sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.