Osmani'de "Karındaş" mutfaklar...
ÜNLÜ STİLİ

Osmani'de "Karındaş" mutfaklar...

İstinye Park’ta yöresel lezzetleri misafirlerine sunan Osmani, Özbek mutfağı ile başlattığı “Karındaş Mutfaklar” etkinliğini Uygur Mutfağı ile devam ettiriyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Şubat 2013

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve göçebe hayat tarzıyla şekillenen Orta Asya Türk mutfakları birbirine benzer yapılarıyla dikkat çekse de özel pişirme teknikleri ve malzemeleriyle birbirinden farklılaşır. Osmani'nin geleneksel hale getirdiği ''Karındaş Mutfaklar'' etkinliğinin bu ayki konuğu: UYGUR MUTFAĞI...

Osmani'de "Karındaş Mutfaklar" etkinliği bugünün Doğu Türkistan'ı Uygur mutfağının en lezzetli yemekleriyle devam ediyor. Bu ay Osmani sizi Orta Asya'nın en lezzetli tarifleriyle tanıştırmak için özel davet ettiği Uygur aşçılar ile sizin için 30'a yakın yemekten oluşan özel bir menü hazırladı.


10 Şubat ve 10 Mart tarihleri arasında konusunda uzman Uygur Aşçıların hazırladığı 30'dan fazla çeşitten oluşan Uygur mutfağı menüsü ile Göşnan, Legmen Kavurması ve Yemeği, Çüçüre Çorbası, Pintoza Salatası, Etli Samsa, Zireli Kebap Buharda Mantu (Sebzeli ve Etli) ve Bakkalı Tatlısı ile Osmani'de unutulmaz bir lezzet yolculuğuna davetlisiniz. Kısrak sütünün mayalanmasıyla hazırlanan ve Orta Asya Türkleri'nin ulusal içkisi sayılan Kımız da Osmani'nin özel menüsüne konuk olacak.

Geleneksel ve farklı tatlara açık olan herkesin ilgisini çekecek olan Uygur yemeklerini İstinye Park Pazar alanındaki Osmani'de deneyebilirsiniz. Ayrıca Osmani'ye 0 212 345 56 00 numaralı telefondan ya da Yemeksepeti'nden ulaşabilir, bu eşsiz lezzetleri evinizde ailenizle yada dostlarınızla kendi sofranızda da paylaşabilirsiniz.