Londra Türk Filmleri Festivali başlıyor
ÜNLÜ STİLİ

Londra Türk Filmleri Festivali başlıyor

Türk sinemasının yurtdışında tanıtılmasında önemli bir rol üstlenen 18. Londra Türk Filmleri Festivali, Vodafone Red sponsorluğunda 21 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Şubat 2013

Türk sinemasının en güzel örneklerini sinemaseverlerle buluşturan Londra Türk Filmleri Festivali, bu yıl 18. kez Vodafone Red sponsorluğunda 21 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin açılışı, Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin ve Mert Fırat'ın başrollerinde oynadığı "Kelebeğin Rüyası" filminin galasıyla yapılacak.

11 gün sürecek 18. Londra Türk Filmleri Festivali kapsamında Türk sinemasından yeni ve seçkin örnekler, belgesel filmler, kısa filmler gösterilecek, söyleşiler ve workshop'lar düzenlenecek. Festivalin 21 Şubat akşamı düzenlenecek galasında usta oyuncu Kadir İnanır'a "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verilecek.

Vodafone olarak, ülkemizde sürdürülebilir büyümenin sadece ticari yatırımlarla olmayacağı bilinciyle hareket ettiklerini ve kültür-sanat alanına yatırımı önemsediklerini ifade eden Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal, şunları söyledi:

"Vodafone Türkiye olarak, teknolojik yatırımlarımızı sürdürürken, bir yandan da sinema, tiyatro, müzik gibi kültür-sanatın farklı alanlarına yatırımı da önceliklendiriyoruz. 5 kıtada 30'u aşkın ülkede faaliyet gösteren global bir marka olarak, kültür-sanata yaptığımız yatırımlarla bir yandan kültür-sanat aktivitelerinin ülkemizde daha geniş kitlelere ulaşmasına katkıda bulunurken, bir yandan da Türk sanatının uluslararası arenada tanıtımını destekliyoruz. Bu hedef doğrultusunda şimdi de 18 yıldan bu yana Türk sinemasının en güzel örneklerini, dünyada kültür-sanatın başkentlerinden Londra'da sinemaseverlerle buluşturan Londra Türk Filmleri Festivali'ne Vodafone Red markamızla destek sunuyoruz. Bu festivale desteğimiz, Londra merkezli bir şirket olarak bizler için daha da değerli."