Porselene hayat veriyor
ÜNLÜ STİLİ

Porselene hayat veriyor

Uluslararası sanat arenasında Türkiye’yi başarıyla temsil eden Seray Vural; resimlerinde yaşanan hayatların katmanlarını, porselen düzenlemelerinde ise zamanın insan dışındakiler üzerindeki etkisini de unutmayarak, doğayı da bir birey gibi ele alıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Şubat 2013

Hayatını mesleğine adayan sanatçılar arasında yer alan Seray Vural, Mimar Sinan Üniversitesinde önce Geleneksel Türk Sanatları ve sonra Seramik okudu. Uzun yıllar yurtdışında yaşayan ve 9'u yurt dışında olmak üzere 13 sergi açan Vural, çalışmalarını Zekeriyaköy'de atölyesinde sürdürüyor.

T.C. Kültür Bakanlığı tarafından yurtdışındaki başarılarından dolayı teşekkür belgesi ile onurlandırılan Vural, Türk kültürünü İtalya'da tanıtmayı amaçlayan 8MANI - Ottomani Projesi kapsamında Floransa Uluslararası Tasarım Haftası'nda Türkiye'yi temsil etti.

Porselen hamuru kullanarak heykeller ve duvar panoları üreten Seray Vural, porseleni kaliteli, sağlam ve aynı zamanda kırılgan bir malzeme olduğu için tercih ediyor. Tuval ve fırça ile sınırlarını keşfeden Vural, resimlerinde dünya üzerinde zaman kavramını sorguluyor. Resimlerinde zamanın yaşamda bıraktığı tortuları, izleri ve hisleri vurgulayan Vural, bunu yaparken kişinin kendisi dışındakiler üzerinde de zamanın ve yaşanmışlıkların etkilerini ele alıyor.

Vural'ın resimlerinden biri 2-8 Mart tarihleri arası Zekeriyaköy Sanat Grubu ile Ormanada evlerinin sosyal tesisinde düzenlenecek sergi ile sanatseverler ile buluşacak.