Leyla Emadi’nin “Girift”i, Merhart Galeri’de
ÜNLÜ STİLİ

Leyla Emadi’nin “Girift”i, Merhart Galeri’de

Sanatçı Leyla Emadi’nin yeni eseri “Girift”, küratörlüğünü Denizhan Özer’in yaptığı, Bakü Bienali Türkiye seçkisinden oluşan “Zamanın Yüzü” sergisinde sanatseverleri ağırlıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Mart 2013

Eser, duvara monte edilmiş onlarca örgü kadın memesinden oluşuyor. Emadi, "Zamanın Yüzü" için niçin bu temayı seçtiğini ise şöyle anlatıyor: "Zamanın Yüzü, yaşamın döngüsünü ifade ediyor. Yaşamın döngüsünün var olabilmesi ve devam edebilmesi için kadının üretkenliği ve mutlak iradesinin önemi büyük. Kadının varoluşundan gelen bağlayıcılık, birleştiricilik ve hassasiyet, bu eserin ana temasını oluşturuyor. Kadının, yün ve örmekle olan geçmişi, aslında hayatını da aynı şekilde nasıl sabırla ve incelikle dokuduğu ve birleştirdiğiyle paralel. Bu nedenle eseri oluştururken; kadını kadın yapan, yaşam döngüsünü sağlayan en önemli uzvu olan 'meme', zamanın yüzünün somutlaştırılmış formu."

Leyla Emadi'nin yanı sıra; Aslı Özok, Deniz Pireci, Ekin Onat, Burcu Orhon ve Pemra Aksoy'un eserlerinin bulunduğu sergi 12 Nisan'a kadar Merhart Galeri'de gezilebilir.