İçsel dünyada keyifli bir yolculuk: Mina’nın yolu
ÜNLÜ STİLİ

İçsel dünyada keyifli bir yolculuk: Mina’nın yolu

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Haziran 2013

MİNA'NIN YOLU ile zihin ve duygu dünyalarına yapılan fantastik yolculuklar hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacak. Kitapta, gerçek ve hayal arasındaki geçişler sayesinde kişisel gelişim kitaplarının öğretici durağanlığından çıkılıyor; sürükleyici ve eğlenceli bir anlatım sağlanıyor.
Dönüşüm Koçu Cansel Bahşi ile Mina'nın Yolu kitabı hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
Öncelikle kitabınızdaki renkli çizimler ile büyüklere masal kitabı tadında bir tasarım yapılmış. Nereden çıktı bu fikir?
Mina'nın YOLU, gerçek ve hayal arasında geçişleri olan biraz fantastik bir kişisel gelişim kitabıdır. Ben çocukluğumdan beri hayal kurmayı çok severim. Farklı dünyalar, rengârenk bir yaşam düşlerim… Bu canlılığı kitaba aktarırken de çizimlerin okuyucuya keyif verebileceğini düşündüm. Hem öğrenmek hem de öğrenirken keyif almayı sağlamaktı amacım. Öyle de oldu sanırım.
Okuyuculardan gelen tepkiler nasıl?
Mina henüz çok küçük… Mart 2013 tarihinde raflarda yerini aldı. Buna rağmen çok farklı şehirlerden okuyuculara ulaştığını görmek beni çok mutlu ediyor. En genel yorum; çok akıcı ve sade bir dil kullanımının verdiği samimiyet… Okuyucular, kendi hayatlarından bir şeyler bulmanın hazzına varıyorlar. "Burada beni anlatmışsınız." diyen o kadar çok kişi var ki.
Peki bize biraz Mina'yı anlatabilir misiniz? Kimdir Mina?
Aslında az önce de söylediğim gibi Mina, BİZ'iz. Mina, yaşamındaki problemlere çözümler arayan ve kendisini "BEN'in" keşfine iten herkestir. Yaşanmış hikâyelerden esinlenerek ele alındığından bir okuyucunun dediği gibi okudukça 'kendinizi, arkadaşınızı, kardeşinizi, eşinizi' görüyor ve bazen de deşifre olmanın şaşkınlığını yaşayabiliyorsunuz.
O halde nasıl bir yolculuğun içinde bulacağız kendimiz? Bu yolculuğun amacı nedir?
MİNA'nın YOLU, özümüz ve varoluş ile daha uyumlu hale gelmemiz için bizi rehberlerimiz ile tanıştırıyor. Rehberlerimiz ile yapacağımız sohbetler sayesinde iç sesimizi nasıl daha net duyabileceğimizi anlatırken seni, sana açıyor. Diğer bir deyişle; 'BEN kimim?' sorusuna cevaplar bulacağımız bir yolculuk bu. BEN ile ilgili gerçeği gördükçe gerçek gücünüzü ve potansiyelinizi hayretle fark edeceksiniz.
Biraz da sizi tanıyalım? Kimdir Cansel Bahşi?
1981 yılında 4 çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldim. Orta halli bir ailenin ortanca çocuğu… Tüm yaşamını çocuklarının hayatına adayan harika bir anne ve baba seçmişim aslında kendime bu dünyaya gelirken. Bunu gerçekten yaş ilerledikçe daha iyi idrak ediyor insan.
Okul yıllarımda gayet çalışkan bir öğrenciydim. İTÜ Elektronik mühendisliği mezunuyum aslında. Mühendislerin analitik zihni ile spritüallerin soyut zihnini birleştirebiliyor olmam kitaba da yansıdı.
Yaşamınız dışarıdan ne kadar sıradan görünürse görünsün, sorgulayan bir varlıksanız, iç dünyanızda olan biteni görmek sizi oldukça şaşırtabilir. Kendimi ve hayatı keşfetme arzum hep benimleydi. Son 7 senemi bir yüzleşme, farkındalık ve kişisel gelişim yoluna adadım. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok workshop ve eğitim programına katılarak Koçluk Sertifika programını tamamladım. Bu aşamadan sonra eğitim alanına geçerek iş hayatımda da yönümü değiştirdim ve kendi dönüşüm yolcuğumda edindiğim bilgi ve deneyimleri paylaşmayı hedefledim.
İlk kitabınızı yazmaya iten de bu paylaşma arzunuz mu?
Kesinlikle öyle. Zihnimizdeki düşünce ve yargılarımızın farkında olarak bakış açımızı değiştirdiğimizde dönüşüm başlıyor demektir. Ben hayatını dönüştürmek isteyenlerle çalışmayı ve birlikte yaratmayı çok seviyorum.
Koçluk çalışmalarına devam ediyor musunuz?
Evet, çünkü birebir çalıştığınızda daha derinlere inmeniz mümkün oluyor. Ayrıca daha hızlı sonuçlar alıyorsunuz. Bununla birlikte grup çalışmaları da yapıyoruz. Böylece birbirimize destek olmanın gücünü keşfediyoruz.
Okuyucularınız size kolaylıkla ulaşabiliyor mu? Onlarla nasıl iletişime geçebiliyorsunuz?
Aslında artık birine ulaşmak çok kolay. Facebook ve twitter aracılığı ile iletişim kurmanın dışında bir bloğum (www.birlikevim.com) var. Burayı da daha çok paylaşımlarda bulunmak için kullanıyorum.
Son bir sorum daha var. Her ne kadar Mina'nın Yolu kitabınız henüz çok yeni olsa da ikinci kitap için bir projeniz var mı?
Beni heyecanlandıran bir soru bu (gülümsemeler). Ben yazmaya aşığım. Çoğu zaman da yazarken keşfediyorum sanırım. Yazdıklarımdan öğreniyorum… Bu yüzden evet 2. ve hatta 3. kitap yolda? Henüz fikir aşamasında bazı bölümler ancak ben yazmaya başladıkça şekilleniyor her şey.
Harika, peki onlar da Mina gibi fantastik bir kurguda mı olacak?
Öyle görünüyor. Çünkü okuyucuyu eğlendirmeyi seviyorum ve hatta çocukluğuna götürmeyi… Çocukluğumuzda okuduğumuz rengârenk masal kitaplarımız hala aklımızdadır. Çünkü pek çoğumuz görsel zekâya sahibiz. Büyüdüğümüzde okuduğumuz kitapların da bu yönümüzü destekleyen tarzda olması öğrenmemizi kolaylaştırıyor.
Haklısınız. Keyifli sohbetiniz için çok teşekkür ederim. Dilerim her şey gönlünüzce olur.
Asıl ben teşekkür ederim, Mina'ya ve bana ayırdığınız zaman için.